dissabte, 25 de febrer del 2012

ICV insta a l’equip de govern a anul•lar l'augment de l'IBI, aprovat abans de la pujada del Govern Central



Molts municipis ja s’han afanyat a renunciar a l’augment de l’IBI que per ordenances fiscals van aprovar abans que el govern central anunciés la pujada del 10% d’aquest impost (entre ells l'Hospitalet de Llobregat).

Els ecosocialistes exigim a la corporació deixi sense efecte l’increment del 6% que es va aprovar abans de l’increment estatal d’acord amb la resposta que el Ministeri d’Hisenda va trametre a la Federació Espanyola de Municipis en funció del qual els ajuntaments poden deixar sense efecte l’augment de l’IBI aprovat previament a la decissió del Govern.

A partir del dia 04 d’abril veurem com els rebuts de l’Impost de Béns Immobles s’incrementen de mitjana un 16%, una pressió fiscal que de ben segur re-equilibrarà els malmesos comptes de la nostra corporació, però que en cap cas ajudarà a la reactivació econòmica de les empreses instal•lades al nostre municipi , ni a la recuperació del consum intern, ni molt menys a la creació de llocs de treball, tot el contrari aquest increment comportarà un increment de la morositat, la destrucció de llocs de treball i la possible deslocalització de petites i mitjanes empreses a d’altres municipis amb una pressió fiscal més acord amb l’actual situació econòmica.
En aquest sentit ICV ha fet arribar a l’Alcalde de Castellar la seva preocupació mitjançant una carta al qual insta a reconsiderar l’increment total d’un 16%, com a la resta de partits PP, CiU i l’Altraveu davant el imminent increment de l’IBI resultant del propi increment aprovat tant en les Ordenances Fiscals com en els pressupostos municipals pel 2012, més l’aprovat pel Govern espanyol, un increment totalment desproporcionat en relació amb l’actual situació economic-financera de la ciutadania i de l’empresariat , que castiga , no tant sols fortament a les economies familiars sinó a l’economia productiva del nostre municipi.
És per aquest motiu que demanen a tots els grups amb representació al consistori que vista la recent circular del Ministeri d’Hisenda en relació als criteris d’aplicació del Reial Decret aprovat el 30 de desembre de 2011, es resconsiderin els increments aprovats, i iniciïn de part o ofici els procediments legalment establerts a fi que en cap cas es puguin superar els percentatges establerts pel Govern (10%) en cas contrari els ecosocialistes presentaran queixa davant el servei de Gestió Tributaria del Departament d’Hisenda i Economia.

dimarts, 14 de febrer del 2012

ICV i SI reclamen a l’equip de govern que el Calissó es transformi en un menjador social pels més desfavorits


Davant l’actual deixadesa i manca de projecte definit pel Calissó que roman tancat des del més de juny de l’any passat, Iniciativa i Solidaritat demanen la transformació d’aquest espai en un menjador social.

Per ICV i SI la tasca que han de desenvolupar els espais municipals sense usos actuals com l’espai el Calissó es mantenir i millorar la qualitat de vida de la ciutadania i d’aquells que en gran mesura estant patint amb cruesa les conseqüències de malmesa actual situació econòmica que viu el país.

La gravetat de la situació actual requereix que l’administració més propera com la local sigui capaç d'anar un pas més enllà a la gran cultura solidària que caracteritza la nostra població i puguem donar una resposta contundent al patiment de moltes famílies que fa tant sol dos anys estaven en el grup social de la classe mitjana, amb uns ingressos estables i una hipoteca en el seu haver, però ara en haver perdut el seu/s lloc/s de treball/s un o més dels seus membres estan en una situació a tocar del llindar de la subsistència, cal recordar que les ultimes dades d’atur no son gaire esperançadores amb un total de 1954 castellarencs i castellarenques.

Com a formacions polítiques compromeses amb els més desfavorits, creiem que ha arribat el moment de que l’ajuntament posi en marxa el projecte del Menjador Social , un projecte que es pot esdevenir com a conseqüència de la suma de sinergies de tots aquells, entitats i particulars, i administració local que volen fer alguna cosa per pal•liar els efectes de la crisis en un gran nombre de famílies.

Per l’ecosocialista Daniel Martínez “Disposar d’un menjador social ajudaria a resoldre les situacions de precarietat de moltes persones i famílies , al mateix temps, oferiria a les persones necessitades que viuen soles un espai on poder establir relacions humanes”.

El responsable d’acció municipal de Solidaritat, Oriol Rodríguez Rossell pensa que “Davant del tancament del Calissó i el seu més que probable deteriorament, i veient la situació personal de molts Castellarencs que es troben al llindar de l'exclusió social, creiem que obrir aquest espai com a menjador social obriria una porta a l'esperança d'aquestes persones i recuperaria aquest espai de trobada”.

dimecres, 8 de febrer del 2012

Sense por....!!!!!


MOCIÓ PER A L'ADHESIÓ A L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA



El 13 de setembre del 2009 s’iniciava a Arenys de Munt un moviment popular que reclamava exercir el dret d’autodeterminació a partir de realitzar una consulta impulsada per la ciutadania en la que es preguntava a la població sobre l’acceptació d’una nació catalana independent dins de la Unió Europea.

El 13 de desembre de 2009 Castellar s'afegia a aquest moviment i realitzava una consulta popular on més de 3500 vilatans van participar de manera lliure i democràtica, donant un ampli suport al fet de que Catalunya esdevingués un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea.
553 municipis més d’arreu del Principat van donar la possibilitat de votar per la independència de la nostra nació a més de 900.000 catalans. El 10 d’abril del 2011, aquest procés es finalitzava amb la realització de la consulta a Barcelona.
També, com a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya que va comportar una modificació de continguts que retallaven l’àmbit d’autonomia del nostre país, va sorgir un moviment entre els municipis del Principat de Catalunya que va comportar la declaració de municipis moralment “exclosos” de la Constitució Espanyola, recollint d’aquesta manera el sentit de la manifestació sobiranista del 10 de juliol de 2010.

Tenint en compte que el dret a l’autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, qüestió que està recollida a la carta de les Nacions Unides, com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977, que en el seu Article 1 proclama: “Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i
cultural. Tots els pobles poden, per a les seves pròpies finalitats, disposar lliurement de llurs riqueses i de llurs recursos naturals sense perjudicar, però, cap de les obligacions que sorgeixen de la cooperació econòmica internacional basada en un principi de benefici recíproc, i també del dret internacional. En cap cas, un poble no pot ser privat dels seus mitjans de subsistència. Els estats en
aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d’administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l’exercici del dret a l’autodeterminació i respectaran aquest dret d’acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides. ”

Tenint en compte que el Decret 110/1996, de 2 d’abril, regula la constitució d’organitzacions associatives de les entitats locals de Catalunya per tal de protegir i promoure els seus interessos comuns i genèrics, 155 Ajuntaments i un Consell Comarcal van crear el 14 de desembre de 2011 una associació de municipis que treballa per avançar cap a l’assoliment de la independència de la Nostra nació des de l’àmbit municipal;



És per aquest motiu que es proposa al Ple l’adopció dels acords següents:

PRIMER.- Manifestar la voluntat de l’Ajuntament de Castellar del Vallès de formar part, pels tràmits legals oportuns, de l'associació d’ens locals amb la denominació MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA, amb l’objecte final de defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen al Principat de Catalunya i conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació del poble català.

SEGON.- Demanar adherir-se formalment a l’esmentada associació.

TERCER.- Designar l’alcalde, Ignasi Giménez Renom, com a titular i el regidor/a que ell designi com a suplent, representants d’aquest Ajuntament en l’Associació.

QUART.- Comunicar el present acord a l'Associació de municipis per a la independència i als ajuntaments de Port de la Selva i de Vic pel seu coneixement i als efectes oportuns.

CINQUÈ.- Facultar l’alcalde per signar la documentació necessària per a l’execució d’aquest acord.