diumenge, 14 d’abril del 2013

ICV veu necessari soterrar progressivament les línies aèries de baixa tensió del centre urbà de Castellar




Els ecosocialistes insten a la corporació a signar un conveni amb Endesa a fi que la companyia  faci les inversions necessàries per  la substitució  progressiva de les línies elèctriques aèries del centre urbà.

 

Aquests treballs són una reivindicació històrica dels veïns i veïnes afectats, i  han de formar part de la voluntat del consistori d’exigir la renovació de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió al municipi a la companyia electrica. ICV veu com aquest  no realitzar cap tipus d’inversió ni  en la millora de les línies ni el subministrament,  cosa que té una afectació directa amb  la qualitat i la continuïtat del servei elèctric dels clients del centre urbà de Castellar, així com les conseqüències sobre la salut dels veïns afectats.

ICV creu l’ actuació més urgents han de consistir a renovar les línies aèries convencionals suportades per línees aèries trenades posades sobre les façanes,  per una línia elèctrica amb cables subterranis que es podrien aprofitar  per a la implantació de punts de recarrega a la via pública per a vehicles elèctrics.

Daniel Martínez responsable dels ecosocialistes a Castellar  creu que aquesta aposta ha de significar la reducció del impacte visual de les infraestructures al nucli urbà i, al mateix temps, millorar la qualitat del subministrament, amb la dotació de les últimes tecnologies que hi ha al mercat de forma gradual, així com anular qualsevol dubte d’afectació directa dels camps electromagnètics cap a les persones exposades.

D’altra banda els ecosocialistes recorden que la recomanació del soterrament de les línies de baixa tensió està recollit en Pla de l’energia de Catalunya en l’horitzó de l’any 2010, objectius en aquest cas no s’han assolit per l’ajuntament, que en cap cas s’ha plantejat aquesta legislatura el soterrament o desplaçament de les línees aèries de la zona urbana de forma progressiva.


I atès que les efectes dels camps electromagnètics en els éssers humans encarà no són del tot demostrables científicament parlant, el que si que podem afirmar és que en una línia subterrània el camp elèctric queda “apantallat” i no s’emet a l’exterior i, per tant, aquest aspecte és més favorable que en una línia aèria. A més a més, el camp elèctric es pot aïllar, i a l’interior d’habitatges propers a les línies és pràcticament nul.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada