dijous, 8 de juliol del 2010

“El Mirador” fent calaix a costa del programa d’activitats formatives



L’empresa adjudicatària que gestiona “El Mirador” ens oferta unes accions formatives pensades per arribar a tothom, això és el que ens diu l’equip de “professionals” , cursos de formació adreçats a diferents tipus de perfils.

Veien la relació de cursos que ens ofereix la empresa adjudicatària podríem pensar que són força assequibles ja que van dels 10 euros fins el 75 euros per curs. Però ja els podem afirmar que no ens deixa de sorprendre que aquests mateixos cursos a poblacions com Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Tortosa, Vic, i tot un reguitzell de municipis de la geografia catalana són totalment gratuïts a traves dels punts de la Xarxa Òmnia promoguda pels departaments de Benestar Social i d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar que la Xarxa Òmnia, creada l'any 1999 i promoguda pels departaments de Benestar Social i d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, consisteix en un conjunt d'espais d'ús comunitari dotats d'un equipament informàtic multimèdia, amb l'objectiu d'evitar l'exclusió social que es podria derivar del desconeixement de les possibilitats de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Als punts Òmnia es treballa per desenvolupar les habilitats i capacitats ocupacionals, tot fomentant la participació en la comunitat i en les dinàmiques de progrés del territori. Des de l'any 2008 aquesta la Xarxa Omnia s'integra en la Xarxa Punt TIC com a nova proposta integradora. Ja son molts els muncipis on hi ha punts de la Xarxa Omnia on a través de les corporacions els ciutadans disposen d’un espai que posa les tecnologies de la informació i la comunicació a l'abast de tothom, tenint com a objectiu l'alfabetització digital de la ciutadania a través de l'accés, lliure i formació gratuïta.

Aquí a casa nostra el nostre equip de govern es vanagloria que El Mirador multiplicarà per cinc l’oferta formativa a la Vila, però no ens fa saber per quin motiu a una gran part de municipis de la geografia catalana l’accés a aquesta formació és totalment gratuïta i en canvi nosaltres amb un recentment inaugurat, i flamant Centre de Coneixement hem de fer front al seu cost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada