dimecres, 14 de juliol del 2010

Retrospectiva de Castellar




Castellar ha canviat molt, ja no és el que jo recordo. Hem crescut, tant amb població com amb espai. S’han fet coses malament i també d’altres de bones, poques, però se n’han fet.
Ara a Castellar per molt que la defensi a mort, esta perdent la seva identitat, ja no sabem on anem, sempre ens han comparat amb d’altres poblacions de la comarca , però hem d’entendre que urbanísticament som un poble del qual si hi posem tots una mica de la nostre part encara la podem recuperar, si bé és cert que hi ha coses que podem seguir fent, com compartir els espais públics amb molta menys gens que en una gran ciutat . De vegades sembla que no hi hagi presses, l'ambient està menys carregat i tens el bosc i la natura a prop, tot un luxe que hem de saber aprofitar.

Pel que fa a la vida dins l'Ajuntament, i tot el que gira al seu voltant, el panorama pinta menys idíl•lic. Nosaltres creiem que això del caciquisme era una cosa que només passava en una ciutat gran a tocar de Castellar. Però no. A Castellar , no se perquè, es practica a imatge i semblança dels nostres veïns, i es veu que funciona. I la prova és que d’ençà que mana qui mana , els seus amics, parents o afiliats de..., tot queda a casa i amb denominació d’origen: l'interès personal i el clientelisme com a criteri bàsic i valor suprem en la manera de fer política.

D’altra banda algú del nostre equip de govern s’ha preguntat que significa ser socialista? Si alguna o algun regidor d’aquest govern ens ho expliques estaria més a prop de la, o el d’un liberal dels d’abans. Així resulten les polítiques a Castellar , poc d’esquerres i més partidari de la cosa privada que del servei públic. Mireu si no en l’escola bressol, externalització del Complex Puigverd, servei de neteja en edificis públics o la gestió de la magnifica zona blava, són uns petits exemples d’aquesta concepció que tenen de ser d’esquerres.
És un anàlisi molt senzill com podreu comprovar, però penso que de sentit comú.

Animo des d'aquí a tots i totes els i les que tingueu vocació de servei públic i vulgueu aportar coses positives al poble ho feu, si no ho feu vosaltres algú decidirà per vosaltres.Per la resta, els i les que esteu massa enfadats com per mullar-vos políticament: parleu clar, digueu el que penseu i contribuïu a fer de Castellar el poble que desitgeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada