dimarts, 24 d’agost del 2010

L’AJUNTAMENT DE CASTELLAR HAURÀ DE TORNAR 442.747 EUROS AL GOVERN


L’ajuntament de Castellar haurà de tornar 442.747 euros a les arques estatals corresponents a la liquidació del finançament de l’exercici de 2008 que el Govern central va lliurar a l’ajuntament partint de la previsió en la recaptació dels impostos, segons es desprèn de les dades del Ministeri d'Economia i Hisenda.
El 2011, l’ajuntament de Castellar haurà de començar a tornar els 442.747 euros que, segons acaba de publicar el Ministeri d'Economia i Hisenda, resulten de la liquidació definitiva de l'exercici del 2008. Aquesta és la quantitat que la nostra corporació van rebre de més el 2008, quan es van calcular les transferències de l'Estat als ajuntaments en funció d'una optimista previsió d'ingressos que després no es va complir per efecte de la crisi econòmica. Hisenda ha permès als ajuntaments fer aquesta devolució al llarg de cinc anys, en seixanta mensualitats, la primera d'elles al gener o sigui que el nostre ajuntament tindrà que elaborar un pressupost municipal amb una despesa extraordinària el proper exercici o sigui uns 88.549 euros per aquest concepte.

Cal afegir que aquest és un dels pocs problemes que tindrà l’equip de govern socialista de Castellar ja que des de l'1 de gener, les corporacions locals tenen prohibit endeutar-se a llarg termini. I encara farà falta esperar la gran sacsejada, però serà el 2012, quan s'hagi d'afrontar la devolució de les quantitats corresponents al 2009, que s'esperen molt més elevades i que en el cas de Castellar superarà amb escreix el milió d’euros.

Amb aquest panorama i veien el dispendi econòmic amb contractacions a dit de personal, avançament de diners per execucions fora de les competències de l’ajuntament com l’ampliació del CAP (992.000 euros) , externalitzacions milionàries com la neteja d’edificis ( 600.000 euros), manteniment enllumenat entre d’altres, el pou sense fons del setmanari d’informació l’Actual, o el total de 295.000 euros que l'ajuntament deixa d'ingressar i que ens factura la Diputació de Barcelona a través del Organisme de Gestió Tributaria i que l’ajuntament podria amb recursos propis gestionar, es un bon exemple que aquest desgavell econòmic-financer sumats a un deute contret amb entitats i caixes de més de 23,44 milions d'euros, , fa que aquest equip de govern quedi invalidat per a seguir gestionant el nostre municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada