dimarts, 3 de maig del 2011

ICV crearà una empresa municipal per facilitar l'accés a l'habitatge


“Perquè primer de tot, l’habitatge és un dret, no tant sols un negoci”


Garantir l’accés de tota la ciutadania a un habitatge digne és un dels objectius d’ICV per al proper mandat. “Pensem que l’Ajuntament ha de dur a terme polítiques actives per garantir aquest dret irrenunciable”, segons ha explicat Eva Clariana , alcaldable d’ICV a Castellar.

En aquest sentit la candidata d’ICV a l'alcaldia Eva Clariana, ha presentat les propostes per a la cohesió social i la cohesió urbana del municipi, un dels eixos principals del programa electoral dels ecosocialistes . Una de les apostes principals en aquest àmbit, en cas poder incidir en el proper govern municipal , serà la creació d'una empresa municipal d'habitatge, per facilitar l'accés a la vivenda dels joves i de les persones amb rendes mitjanes i baixes així com habitatges ponts per a famílies afectades per execucions hipotecàries.
L’alcaldable ha remarcat que la proposta urbanística que contempla ICV passen per introduir al mercat públic fins a 300 nous habitatges: “Ho farem quan sigui possible a través de noves promocions, però sobretot, fent un cens d’habitatges buits i oferint als propietaris la possibilitat de col•laborar amb les administracions públiques”. ICV també planteja recuperar els habitatges de nova construcció que no s’han venut i que es troben aturats o a mitja execució, i que tant promotors com immobiliàries i bancs retenen sense treure’n benefici econòmic ni social” a manifestat.
Per tal que això sigui possible, Eva Clariana ha assegurat que ICV constituirà una empresa municipal d'habitatge que permeti una adequada intervenció pública d’un veritable parc d’habitatge públic de lloguer municipal, amb la garantia de servei col•lectiu per part de l’administració més propera a la ciutadania. Aquest instrument també permetrà a l'Ajuntament 'garantir un creixement sostenible', en el sentit de sostenibilitat interna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada