dimecres, 11 de maig del 2011

ICV emplaça als candidats Ignasi Giménez del PSC i Josep Carreras de CiU a signar la ILP davant el fracàs de la reforma laboral per reduir l'atur


La reforma laboral que es va aprovar amb el suport del PSC i l’abstenció de CiU, perquè la trobaven massa tova, ha estat un fracàs. És un exemple paradigmàtic de la política econòmica del Govern: inútil, ineficaç i injusta.

Ha estat una reforma inútil per crear llocs de treball. Hem arribat a quasi 5 milions de persones aturades a l’Estat i 727.000 a Catalunya. Més del 43% dels joves estan aturats. I a Castellar a hores d’ara estem en 1839 persones aturades. Ineficaç per generar treball estable, bona part dels llocs de treball destruït eren estables no més cal veuré l’alt nombre d’empreses del municipi que han tancat les seves portes i altres que estant fent mans i mànigues per poder subsistir. I Injusta perquè el seu únic objectiu era facilitar i abaratir l’acomiadament i empitjorar les condicions de treball.

La reforma laboral ha servit per facilitar els acomiadaments i no les contractacions. La sortida de la crisi no es pot fer en contra dels treballadors i les treballadores sinó amb els treballadors i les treballadores i aquesta premissa l'alcaldable socialista i convergent sembla que encara no ho han entès.
Els ecosocialistes donem suport a la ILP presentada per CCOO i UGT perquè cal canviar el rumb de la política econòmica del Govern de l’Estat i del Govern de la Generalitat. No sortirem de la crisi retallant drets, sinó reactivant l’economia i impulsant la creació d’ocupació.
L’increment de l’atur constata el fracàs de la reforma laboral. PSC i CiU han de corregir la seva política. Però no canviaran sinó hi ha una pressió social i política forta. Per això demanem als candidats de PSC Ignasi Giménez i de CiU Josep Carreras que siguin valents, que posin per davant de l’interès de partit els interessos de la ciutadania de Castellar i donin suport a la ILP presentada pels sindicats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada