dissabte, 25 de juny del 2011

Voleu dir que hi ha 15 regidors de partits d'esquerres a Castellar?


Aquesta setmana govern i partits de l’oposició sembla que estan enfrascants en justificar uns els sous abusius del l’equip de govern i d’altres el seu tros de pastis econòmic que s’han de repartir, tot plegat un insult per la immensa majoria de la ciutadania de Castellar, ja que només el simple fet d’intentar justificar aquests sous envers el salari mitja dels Castellarencs i Castellarenques és del tot immoral.

Però el que més ens dol aquesta setmana és que cap dels dos partits anomenats d’esquerres que tenen representació al consistori “ PSC i l’Altraveu” hagin passat de puntetes en el darrer ple per presentar una moció per tal que a Castellar es reconegués explícitament al moviment gai i lèsbic que amb el seu treball ha contribuït de manera molt important al reconeixement social dels seus drets i a formar una societat més tolerant, amb una visió molt mes comprensiva vers les opcions sexuals de cada persona.

El dia de l’orgull Gai neix oficialment al 1985 durant una conferencia internacional de coordinadors d’associacions gais, es va decidir que el dia dels eseveniments del Stone Wall de 1969 com el dia de l’orgull gai.

Des que es va instaurar la democràcia a l’estat espanyol, aquest col•lectiu de ciutadans i ciutadanes, a causa d’una orientació o identitat sexual diferent a la majoritària han hagut d’esperar, reivindicar, patir discriminació a àmbits laborals i d’altres, han hagut de lluitar per que els reconeguessin com a ciutadans i ciutadanes de primera amb els mateixos drets.

El paper de les institucions europees per reconèixer la plena igualtat legal i social per a gais, lesbianes i transsexuals, s’ha traduït en diferents tractats i resolucions que l’estat espanyol ha signat. El tractat d’Amsterdam en el seu art.13 i a la Carta de Drets Fundamentals de la Unió Europea en el seu art.21, la resolució A-0028/94 del 8 de febrer de 1994 del Parlament Europeu sobre “la igualtat de drets dels homosexuals i lesbianes a la Comunitat Europea” la resolució A4-0478/98 també del Parlament Europeu sobre “el respecte dels drets humans a la Unió Europea” i la resolució A316/89 sobre “la discriminació dels transsexuals”.

Malgrat moltes coses han canviat, lamentablement altres ens recorden la intransigència i el menyspreu del passat, com el Partit Popular que es continua negant a reconèixer el caràcter de família de les unions homosexuals.

No ens creiem amb l’autoritat de donar lliçons a ningú, però ens hagués agradat visualitzar per part d’aquest nou i flamant consistori el compromís per a impulsar mesures com xerrades informatives als cicles de primària i secundaria dels centres docents del nostre municipi, amb la finalitat de fomentar el respecte vers la condició sexual lliure de cada individu. O veure hissada a l’ajuntament de la bandera de l’arc de Sant Martí el dia 28 de juny, mostrant així el respecte i recolzament vers aquest col•lectius i les llibertats sexuals individuals. I com no instant al Partit Popular que retiri el recurs de inconstitucionalitat contra la llei del Matrimoni entre parelles del mateix sexe.

Però ara tocar repartir-se el “pit de pollastre” entre uns i d’altres, mentrestant Castellar seguirà sense reconèixer institucionalment a aquest col•lectiu malgrat ,tenir un govern socialista i a un partit a l’oposició que s’anomena alternatiu com l’Altraveu , partits que amb la seva indiferència vers aquest col•lectiu un any més seguirem donant l’esquena a la realitat que ens envolta.

Com ens hagués agradat evidenciar la intolerància de la dreta d’aquest país vers aquest col•lectiu amb un vot negatiu tant per part de CiU com del PP a una moció en aquest sentit, però aquest any no podrà ser, sembla que els dos partits d’esquerres tenen coses més importats que fer aquest mes de juny.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada