dissabte, 6 d’agost del 2011

El PSC està camuflant la fallida de l’ajuntament de Castellar?


Els ajuntaments catalans han retornar a la caixa de l'Estat 576 milions d'euros, d'acord amb la liquidació definitiva d'impostos del 2009. D'aquesta xifra, 137 milions correspon als municipis de menys de 75.000 habitants.
El Govern central va avançar aquests diners en base a una previsió d'ingressos dels ajuntaments que ara s'ha confirmat que era massa optimista. El diferencial, negatiu per als consistoris, provocarà que hagin de retornar al Ministeri d'Economia aquesta quantitat.
Els ajuntaments amb un saldo més negatiu són el de Barcelona, amb 304 milions, seguit del de l'Hospitalet de Llobregat, amb gairebé 21, i Badalona (17). Entre els consistoris de menys de 75.000 habitants destaquen els de Manresa, que ha d'enviar de tornada a Madrid 3,8 milions, Vilanova i la Geltrú (3,4) i Rubí (3.2) i Castellar del Vallès amb (1,074)

La devolució s'ha de fer en cinc anys i sortirà de les transferències que el mateix Estat ha de fer a aquestes corporacions municipals, la qual cosa significa que rebran menys diners dels que els hi pertocarien els propers anys per poder eixugar en un lustre el deute global de 576 milions.

Abans de l'esclat de la bombolla immobiliària, els ajuntaments obtenien bona part dels seus ingressos a través de les llicències d'obres. Amb la crisi, aquesta via de finançament ha caigut substancialment. Amb aquestes dades recentment publicades auguro un futur molt negre a l’actual equip de govern que el PSC és l'únic responsable de la falta de liquiditat en la qual ens trobem. Retallem despeses perquè no podem pagar ni el que devem. I damunt mantenim una estructura de assignacions i retribucions del tot insostenibles, la contractació de càrrecs de confiança així com el manteniment d’una estructura comunicativa que dessagna les arques municipals i si tot aixó ho amanim amb la passivitat del l’oposició a l’ajuntament ( CiU, PP i l’Altraveu) corresponsables de dita situació, només cal esperar la fallida d’aquest Ajuntament en breu.
El PSC ha portat a la fallida a aquest ajuntament amb els seus errors en la planificació pressupostària, oculten interessadament els deutes municipals, les que han originat des que governen que ja superen els 24 milions d'euros en quatre anys de govern.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada