dilluns, 29 d’agost del 2011

ICV creu que l’actual pla de sanejament no funciona i augura la fallida de l’ajuntament aquesta legislatura




La responsable d’ICV a Castellar Eva Clariana ha assegurat que els mecanismes de control de la Generalitat per evitar l’endeutament dels ajuntaments no funcionen, l’ecosocialista posa com a exemple la situació del municipi, que tutela des de fa dos anys el Departament d'Economia i Finances a través d'un pla de sanejament, i que segueix arrossegant un dèficit de 600.000 euros d'euros i un deute de 23,66 milions d’euros.

Clariana lamenta també que cap polític assumeixi responsabilitats personals quan són els qui l'han generat, en clara al•lusió a l’actual equip de govern format pel PSC.
L’ecosocialista manté que per trobar l'origen d'aquesta situació cal situar-se en els mandats anteriors de CiU i analitzar els pressupostos municipals, així com l’actual disbauxa pressupostaria del PSC d’ençà governa Castellar.

Entrant en detall, Clariana explica que el PSC portarà a la fallida a l’ajuntament amb una política pressupostaria que prima l’autobombo amb despeses en cap cas insignificants com la partida de la regidoria de Comunicació, despeses com la gestió de tributs per part de la diputació, i tasques de desenvolupen empreses terceres i que podrien realitzar directament l’ajuntament ( neteja d’edificis i escoles, manteniment enllumenat, neteja viària), sense obviar les retribucions i indemnitzacions dels càrrecs electes tant del govern com els membres de l’oposició - CiU,l’Altraveu i PP- del tot insostenibles ( 498.000 euros anuals).

I si a tot això sumen que l’ajuntament ha de retornar 1,3 milions d’euros a la caixa de l'Estat d'acord amb la liquidació definitiva d'impostos del 2009 i la manca d’abonament en factures que situen la morositat en 2 milions d’euros a data 1 de gener , la situació és més que preocupant.


En aquest sentit els ICV ha presentat RECURS DE REPOSICIÓ CONTRA L’ACORD PLENARI DE DATA 21/06/11 ( PUNT 5é APARTAT TERCER DE L’ORDE DEL DIA: “ APROVACIÓ I RETRIBUCIONS I ASSISTÈNCIES”) que assignava les retribucions dels càrrecs de confiança política del PSC ( 108.000 euros) per creure que son del tot insostenibles econòmicament i que les tasques de desenvolupen poden ser assumides per personal de la corporació, així com incomplir el pla de sanejament vigent.

Clariana assegura que ''cada més hi ha més despesa que no ingressos''. Per aquest motiu, de cara al setembre seria bo estudiar endegar un nou pla de sanejament per tal d'intentar redreçar la situació financera.

ICV manté que des del 2007, any on hi van haver els primers símptomes de crisi econòmica, l'Ajuntament ''hauria d'haver posat en funcionament una contenció de la despesa i no pas donar serveis innecessaris que no podien ofertar-se i gastar els diners que no hi havia''.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada