dijous, 1 de setembre del 2011

ICV reclama solucions i no policia per resoldre les ocupacions de CAPs del Vallès Occidental per part de la ciutadania


La direcció comarcal i local dels ecosocialistes lamenta que la Generalitat hagi optat per desallotjar per via policial els veïns i veïnes que protesten pel tancament de les urgències nocturnes als ambulatoris

Iniciativa per Catalunya Verds considera inadequada l’acció policial duta a terme la passada matinada per desallotjar els veïns i veïnes que, des de fa setmanes, protesten per les retallades sanitàries amb tancades a diversos Centres d’Atenció Primària de la comarca. En concret, les acampades són per protestar per la supressió del servei d’urgències mèdiques nocturnes a Badia, Sabadell, Santa Perpètua i Castellar del Vallès.

Tant la La direcció comarca d’ICV al Vallès Occidental com la local a Castellar del Vallès se solidaritza amb les protestes de les veïnes i veïns i reclama a la Generalitat solucions i compromisos de no retallar els serveis sanitaris bàsics, i no accions policials.

El tancament de les urgències nocturnes en el CAP de Castellar ha estat una pèrdua de qualitat en el dret a la salut. Per la responsable dels ecosocialistes Eva Clariana “un exemple més d'un model d'entendre la cohesió social i el progrés comunitari” i vol fer esment que l'estalvi econòmic que la nova disposició dels serveis d'urgències nocturnes integrades en els CUAP dels Hospitals, valorat en general en 4 milions d'euros, que no justifica la pèrdua del principi d'igualtat d'oportunitats, fonament de l'Estat del Benestar.

Per això, des d'ICV-EUiA defensarem l'eficiència en l'ús dels recursos públics, que són de tots i pagats entre tots. Però la defensa d'aquesta eficiència mai ha de significar treure serveis que no són únicament mesurables pel nombre de serveis sinó per la qualitat i seguretat que aporta a la resta del sistema sanitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada