dilluns, 5 de setembre del 2011

ICV de Castellar demana al Síndic que actuï d'ofici contra el tancament de les urgències nocturnes del CAP Castellar



ICV de Castellar ha presentat queixa davant del Sindic de Greuges a fi que actuï d’ofici ja que considera que la supressió de les urgències nocturnes en el CAP de Castellar vulnera un dret essencial que El Síndic té la missió de garantir.
L’1 d’agost va ser la data escollida pel Departament de Salut de la Generalitat per tancar el Servei d’Atenció Continuada del Centre d’Atenció Primària de Castellar del Vallès.

El tancament de les urgències nocturnes en el CAP de Castellar des del passat 01 d’agost ha estat una pèrdua de qualitat en el dret a la salut per part de la ciutadania de Castellar del Vallès. Un exemple més d'un model d'entendre la cohesió social i el progrés comunitari. L'estalvi econòmic que la nova disposició dels serveis d'urgències nocturnes integrades en els CUAP dels Hospitals, valorat en general en 4 milions d'euros, no justifica la pèrdua del principi d'igualtat d'oportunitats, fonament de l'Estat del Benestar. De fet, la desaparició de les urgències locals en aquest cas del CAP de Castellar suposa que tothom té capacitat de mobilitat, privada o pública, que els sistemes d'urgències del Parc Taulí tindran capacitat per assumir tota la demanda i que totes les urgències seran del tipus que podran arribar amb temps a Sabadell.

Els supòsits que estan amagats sota la desaparició del servei d'urgències nocturnes podrien ser falsos i la fatídica combinatòria d'una urgència immediata, amb falta de transport privat per part del demandant, i un servei d'ambulàncies també reduït per les retallades que pot estar fent un altre servei en aquest mateix moment i uns serveis d'urgència hospitalària col•lapsats més podria donar un resultat fatídic. Per això, des d'ICV de Castellar demanen al Sindic de Greuges actiu d’ofici en defensa de l'eficiència en l'ús dels recursos públics, que són de tots i pagats entre tots. La defensa d'aquesta eficiència mai ha de significar treure serveis que no són únicament mesurables pel nombre de serveis sinó per la qualitat i seguretat que aporta a la resta del sistema sanitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada