dijous, 6 de gener del 2011

LA MOROSITAT S’ENQUISTA A L’AJUNTAMENT DE CASTELLAR AMB MÉS DE 2 MILIONS D’EUROS DE FACTURES AL CALAIX


El passat dia 26 de setembre en nota de premsa publicada al diari Avui s’afirmava que l’ajuntament de Castellar juntament amb els de l'Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Rubí, i Vilafranca del Penedès eren dels pocs afortunats que havien manifestat que complien sense problemes la llei de morositat que obliga als Ajuntaments a pagar les factures de proveïdors en un màxim de 55 dies, però vist l’últim informe d’intervenció de l’ajuntament de Castellar aquesta afirmació no deixa de ser paper mullat ja que a hores d’ara l’ajuntament té més de 2 milions d’euros pendents de pagament de més de 800 factures que superen els 120 dies.

Segons la llei de morositat, els ajuntaments han d'acabar pagant les factures abans de trenta dies. L'aplicació de la llei, però, es podria fer gradualment. Aquest any s'ha de pagar en un màxim de 55 dies, 50 l'any vinent, 40 el 2012 i 30 el 2013.

El que més sorprèn és la manifestació del regidor d’Hisenda i Comerç Óscar Lomas en el darrer Ple , motivant aquesta morositat a la manca de compliments en temps de transferències pendents d’altres administracions, aquesta afirmació no deixa de ser sorprenen ja que es com si qualsevol ciutadà motives la seva morositat davant l’administració o sigui la manca en voluntària de qualsevol taxa o rebut per manca de liquiditat perquè la seva empresa no li ha girat la nòmina en temps o pel retard de la mateixa, cosa que no eximeix de la seva obligació del pagament dels impostos i taxes municipals en els terminis establerts per la corporació.

Volem advertir a l’Alcalde de Castellar que la morositat d’aquest ajuntament vers a moltes petites i mitjanes empreses i molts autònoms, de ben segur fa que actualment tinguin veritables problemes de tresoreria i en molts casos, malauradament pugui ser causa del tancament de moltes petites i mitjanes empreses, de botigues i que molts autònoms s’estiguin plantejant deixar la seva activitat.
Davant d’aquesta greu situació recordem a l’Alcalde de Castellar que la viabilitat de moltes empreses, la viabilitat del seu negoci depèn de la rapidesa en el compliment dels termes de pagament que estableix la llei, en cas contrari vostè també serà corresponsable de la destrucció de llocs de treball, aquells mateixos llocs de treball que vostè s’omple la boca que s’han de crear.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada