dimecres, 9 de març del 2011

LES PROPOSTES D’ICV-EUiA-EPM PER SUPERAR LA CRISI



1. QUE ELS QUE MÉS TENEN CONTRIBUEIXIN MÉS. ICV-EUiA-EPM ha proposat incrementar la tributació de les rendes de capital. No eliminar l’impost de successions, com proposa CiU, que ara només paguen 500 catalans que hereten milions d’euros. Perseguir el frau fiscal de les grans fortunes i dels especuladors.

2. CREAR OCUPACIÓ I AJUDAR ALS ATURATS I LES ATURADES. ICV-EUiA-EPM ha proposat que les famílies que deixaran de rebre els 426 euros mensuals del Prodi (l’ajuda per aturats que no reben el subsidi d’atur) rebin recursos del Govern de la Generalitat per poder arribar a finals de mes.

3. DONAR SUPORT A QUI NO POT PAGAR L’HIPOTECA. ICV-EUiA-EPM ha proposat modificar la llei hipotecària, per suspendre els desnonaments per l’impagament d’hipoteques de treballadors aturats; incrementar els marges per considerar que els ingressos de la família no siguin embargables; la possibilitat d'acollir-se a la dació en pagament del pis hipotecat si és residència habitual, alliberant-se de la hipoteca.

4. REDUIR DESPESES SÍ, PERÒ NO PRESTACIONS SOCIALS. ICV-EUiA-EPM ha proposat prioritzar la reducció de la despesa farmacèutica amb mesures de gestió més eficaç, enlloc de retallar prestacions sanitàries. No a la introducció del copagament sanitari.

5. SI UN BANC VOL AJUDA PÚBLICA, QUE CEDEIXI ELS SEUS PISOS A UN PREU RAONABLE. ICV-EUiA-EPM ha proposat que els bancs que rebin ajudes públiques venguin la seva borsa de pisos a l’administració, a un preu baix i taxat, per fer un parc d’habitatge públic.

6. ENFORTIR ELS SERVEIS PÚBLICS UNIVERSALS. ICV-EUiA-EPM defensa l’enfortiment de l’ensenyament i la salut públiques i les polítiques socials, per l’autonomia personal i igualtat d’oportunitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada