dimarts, 1 de març del 2011

LES RETALLADES SOCIALS DE MAS


CiU ha guanyat, però la gent està perdent. El govern d’Artur Mas a Catalunya està fent retallades socials que perjudiquen a la majoria de la gent, aturats, joves que busquen la primera feina, pensionistes, ...
Mentre autònoms i petits empresaris tenen dificultats per tirar endavant, Zapatero i Mas es posen d’acord per facilitar milions d’euros a la banca i a multinacionals que amenacen als treballadors i treballadores amb acomiadaments o rebaixes del salari.
CiU diu que cal fer sacrificis. Però els sacrificis els estan fent els de sempre, la majoria. On estan els sacrificis dels grans bancs, de les companyies elèctriques o telefòniques, dels especuladors en borsa, que són els responsables de la crisi?
Cal que la sortida de la crisi no suposi més desigualtats. Els que més tenen han de contribuir més, els que més han guanyat s’han de sacrificar més. Per reduir el dèficit cal augmentar els ingressos amb una reforma fiscal per tal que pagui més qui més té i més guanya.

LES RETALLADES DEL GOVERN DE CiU

1. RETALLADA EN EDUCACIÓ. Es redueix la contractació de professors un 61%. CiU contractarà 2.000 mestres de secundària menys dels previstos aquest any. Menys inversions a les escoles. Aturada en la implantació dels portàtils a les escoles (40.000 alumnes afectats), 28% menys per llum i calefacció a les escoles.

2. RETALLADA EN AJUDES A PARES I MARES. Supressió de l’ajuda per a famílies amb fills menors de 3 anys (638€) i per a famílies monoparentals o nombroses de fills fins a 6 anys (745€). Es redueixen les ajudes per les activitats de setmana blanca que podien demanar les famílies.

3. RETALLADA EN TRANSPORT PÚBLIC. El govern de CiU ha aturat la Línia 9 de Metro i n’eliminarà estacions. En canvi, els peatges pugen per sobre de l’IPC.

4. RETALLADA EN SEGURETAT. CiU reduirà un 30% les places a Mosso d'Esquadra aquest any. És a dir, hi haurà 200 Mossos menys al carrer. El govern de CiU també deixarà de construir comissaries previstes.

5. RETALLADA EN SANITAT. Els 850 milions d’euros menys que CiU destinarà a la sanitat es traduiran en l’aturada de la construcció o reforma de 14 hospitals (Girona, Vilanova i la Geltrú, L’Hospitalet, Badalona, Tarragona, Montcada i Reixach, Lleida, Rubí, Viladecans, Berga i Tortosa) i aturada de 44 ambulatoris. Congelació de la contractació de més metges i metgesses i personal sanitari.

6. RETALLADES A LA GENT JOVE. La gent jove haurà de pagar més per formar-se. El govern de CiU preveu noves taxes en els cicles de grau superior i augmentar-les en els màsters universitaris. Apujarà els impostos als joves per accedir a la vivenda: els menors de 32 anys que cobrin menys de 30.000€ anuals se’ls apujarà l’ITP del 5% al 8% (ex: per un pis de 200.000€, s’hauran de pagar 6.000€ més).

7. RETALLADES A PERSONES DEPENENTS. El govern de CiU no assumirà el pagament a 30.000 persones depenents de les prestacions a les que tenen dret segons la llei de la dependència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada