dimarts, 12 de juliol del 2011

ICV reclama que es facin públics els mèrits i capacitats dels càrrecs de confiança contractats per l’Ajuntament


El passat Ple del dia 21 de juny es va aprovar creació de diversos càrrecs de confiança, així com l’aprovació de les retribucions de les dues persones que constitueixen el personal eventual a l’Ajuntament de Castellar , que seran de 49.500 euros i 58.500 euros anuals.

En aquest sentit Dani Martínez responsable d’acció política a Castellar ha manifestat que “ la designació d’aquestes dos càrrecs de confiança en cap cas garanteix la competència professional a la tasca a desenvolupar , ja que no han passat cap mena de proves, ni demostra la seva idoneïtat ni professionalitat en el lloc a ocupar”. En aquest sentit constata que ” es prioritza la proximitat partidista o personal al regidor de torn o al partit que governa en detriment a la professionalització de l’administració local que és el que reclama la ciutadania” dit.

Des d’ICV Castellar volem denunciar que amb aquests nomenaments s’està interferint en l’organigrama tècnic creant confusions de funcions, duplicitats, greuges comparatius, i frustració de carreres administratives... en definitiva una desorganització que reverteix en l’atenció a la ciutadania ja que aquest desgavell desorganitzatiu provoca manca d’eficàcia i eficiència entre els treballadors/es públiques. Volem recordar a aquest equip de govern que els funcionaris no han de ser dipositaris de cap confiança política, sinó del reconeixement de la seva professionalitat, en aquest sentit es deuen al servei públic, no als partits polítics.

Els ecosocialistes recorden que durant molts anys s’han produït contractacions a l’ajuntament amb criteris de lliure concurrència, mèrit i capacitat, però amb tribunals on els propis polítics eren part interessada i membres de ple dret , ara amb el nou Estatut Basic de l’Empleat Públic on aquest fet ja no és dona hi ha equips de govern que han trobat un altre sistema de col•locar a amics del partit de torn en una estructura que caldria que fos professionalitzada i no fidelitzada.

Si l’Ajuntament és cert que aposta per un model d’administració més professional i avalua les competències del seu personal, volem que també es justifiqui el perfil de les persones directives que comandaran aquesta estructura organitzativa funcionarial en aquesta legislatura que ara arranca , i per això ICV reclama que es facin públics els mèrits i capacitats de les persones escollides per l’equip de govern a fi d’esbrinar si les seves altes retribucions van en concordança amb la seva vàlua professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada