dilluns, 12 de març del 2012

ICV reclama al PP de Castellar reprovi la moratòria del govern de l’estat a les energies renovables.


El responsable d’ICV a Castellar Daniel Martinez insta al Partit Popular de Castellar i a la resta de formacions polítiques a rebutjar públicament la supressió d’incentius a les energies renovables aprovat pel govern de l’estat, i que de fet dificultarà la viabilitat econòmica d’alguns dels projectes que molts ajuntaments inclòs Castellar ja han endegat ,com la recent adjudicació de la concessió d’ocupació de domini públic per a instal•lació de plaques fotovoltaiques al nostre municipi per part de l’empresa APLICACIONES DE INDUSTRIAS RENOVABLES SA.

La formació ecosocialista vol que amb aquest rebuig per part de totes les forces polítiques de Castellar és reiteri el compromís de Castellar amb el Pacte d'Alcaldes contra el canvi climàtic. i per tant el compromís amb les energies renovables. També insta a l’equip de govern que insti als Governs de l'estat i de la Generalitat que augmentin les línies de subvencions a les inversions municipals en infraestructura per al foment de l'energia renovable.
Des d'ICV es valora que l'aprovació del Reial Decret-Llei amb tràmit d'urgència, sense diàleg amb el sector, en un àmbit estratègic per a l'energia, l'economia i l'ocupació constitueix un acte de miopia, precipitació i prepotència. És cert que calen reformes profundes en el sector elèctric del nostre país, d'un canvi de regulació, d'abordar el dèficit tarifari però no així per tant cal demanar al Govern que escolti a tots els sectors i no decidir precipitadament segrestats per la seva obsessió per les retallades i pel lobby de les elèctriques.
Per ICV la decisió del govern del PP sembla més pensada com una crida a consumir més energia d'aquelles fonts que avui aporten els majors costos del nostre sistema energètic, com som les elevades importacions energètiques i la major intensitat energètica de la Nostra economia, frenant les Inversions en aquelles fonts d'energia que avui constitueixen la primera riquesa energètica del país: l'estalvi d'energia i les energies renovables.
Segons ICV la desincentivació de les Inversions en renovables és una mesura inútil ja que no contribuirà a resoldre els problemes que pretén solucionar, frenar les renovables només serà una cortina de fum que impedeixi abordar els nostres veritables problemes energètics i avançar cap a un nou model energètic sostenible.
ICV Castellar 12 de març de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada