divendres, 28 de desembre del 2012

ICV de Castellar alerta que la fi de l'ajuda de 400 euros al febrer podria saturar els serveis socials de l’Ajuntament


La finalització del Pla Prepara al Febrer condemnarà, de cop i volta, a gairebé 80 famílies del municipi  a la pobresa. D'un dia per a un altre, gairebé 80  perceptors que a data de avui es beneficien del Plan Prepara deixaran de rebre la més mínima prestació per poder subsistir.


Els ecosocialistes  a través del responsable a nivell local Daniel Martínez adverteix que si el Govern del PP no prorroga el Pla Prepara es produirà una allau de sol·licituds per rebre ajudes comarcals i municipals. El Pla Prepara que atorga una ajuda de 400 euros als aturats sense ingressos finalitza al febrer de 2013 i no es preveu cap pròrroga als Pressupostos Generals de l'Estat. Ara per ara, Vallès Occidental  lamentablement és una de les comarques amb més atur de Catalunya on actualment es beneficiaris del Pla Prepara s’apropen a les 3250 persones.

El programa Prepara, que atorga una ajuda de 400 o 450 euros mensuals en funció del cas personal de cada beneficiari als aturats que hagin esgotat les seves prestacions, té pressupostats pel 2013 165,5 milions d'euros. Per tant, el proper any, si no es produeix un canvi en les intencions del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, s'extingirà , condemnant a gairebé 80 famílies del municipi  a la pobresa.

ICV adverteix que en el cas de deixar "sense cobertura" als destinataris del Pla Prepara al febrer es posa en risc el correcte funcionament dels serveis socials de l’ajuntament  que ofereixen ajudes a ciutadans amb necessitats urgents. "Si s'acaben les ajudes de 400 euros per als aturats no solament s'agreujarà la situació de milers de famílies, sinó també la dels serveis socials municipals. En aquest cas, és molt probable que els pressupostos municipals per a aquestes prestacions es quedin curts" ha manifestat Martínez.
 
Es per aquest motiu que ICV fa una crida al Ple de la corporació  ha elaborar un manifest en contra de la supressió d'aquest Pla Prepara i enviar-ho al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. ICV espera que el PP a nivell local s'adhereixi al mateix i deixi de ser insensible amb els més necessitats , es reveli a les polítiques econòmiques del govern de Rajoy i prioritzi les necessitats de les persones del municipi  a les sigles del partit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada