Davant les darreres notícies al voltant de l’Operació Mercuri, ICV Castellar ha volgut posar en coneixement de l’Oficina Antifrau de Catalunya un reguitzell de possibles irregularitats que es podrien haver produït l’any 2010 en relació al concurs per cobrir la plaça de director de la ràdio municipal. Aquestes presumptes irregularitats podrien haver propiciat que Julià Guerrero -antic director de l’Avui Sabadell i Cap del Departament de Comunicació del govern socialista de Palau-Solità i Plegamans- esdevingués el nou director dels mitjans públics de comunicació de Castellar.
L’any 2010 els mitjans comunicació es van fer ressò de les sospites que Manuel Bustos hauria pogut incidir directament per tal que una persona de la seva confiança passes a ser el màxim responsable del principal mitjà de comunicació del municipi. Segons Daniel Martínez, responsable dels ecosocialistes a Castellar, “els mitjans de comunicació interpretaven la maniobra com un nou pas dels socialistes de la comarca per controlar els mitjans de comunicació locals i preparar-se així per a les eleccions municipals”, fins i tot, “en aquest mitjans s’apuntava a que el mateix Alcalde de Sabadell, hauria recomanat a l’alcalde de Castellar, Ignasi Gimenez, l’elecció de Guerrero”.
Irregularitats en el procés selectiu
La modificació de les bases especifiques de la plaça respecte a les bases generals podria haver beneficiat a l’actual responsable dels mitjans locals, nom del qual ja sonava - a nivell local- dos mesos abans de l’inici del procés. A les bases generals es puntuava l’entrevista amb un màxim de 5 punts i a les bases específiques s’hi va donar 10 (obtenint un 8); la prova pràctica, en canvi, es va variar a la baixa: de 25 punts a les bases generals, a 15 les específiques ( amb una puntuació de 12,5). Els mèrits que es puntuaven a les bases generals amb un màxim de 3,5 punts, a les específiques van passar a 10 ( va obtenir un 5,8). Es va variar la puntuació de la formació, dels mèrits, de l’experiència professional, l’entrevista, etc.
La plaça en qüestió no estava contemplada en plantilla de personal ni en l’oferta pública per al 2010, ni prevista en la despesa al pressupost municipal i la seva creació no estava permesa degut al Pla de Sanejament aprovat el 2009.
El responsable dels ecosocialistes també ho posat en dubte la relació de persones que van composar el tribunal qualificador de la plaça de director/a de la radio ja que “no es va adequar al que preveia la normativa vigent, doncs no comptava amb un membre designat per l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat que garantís tot el procés selectiu”. Per a ICV aquest fet els reafirma en la sospita que el procés no es va realitzar amb les garanties suficients de transparència degut a, presumptament, possibles pressions polítiques per col·locar a aquesta persona a l’organigrama municipal.
D’altra banda, els ecosocialistes disposen d’informacions i correus de terceres persones afectades en el seu moment pel procés selectiu, informació que també posaran en coneixement de l’OAC.
Castellar del Vallès 09 de desembre de 2012
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada