dissabte, 26 d’octubre del 2013

ICV vol incloure una partida als pressupostos municipals d’ajuts als afectats per les estafes bancàries


Aquesta aposta pionera a l’Estat en despesa social,  consistiria en ajuts municipals per fer front a  les despeses de taxes judicials, advocat i procurador per a famílies i persones grans sense recursos econòmics

 

Ahir en el marc de la xerrada/debat sobre estafes bancàries celebrat a Sabadell amb presència del diputat de la coalició d’ICV-EUiA Joan Mena (membre de la Comissió d’Insvestigació sobre les entitats bancàries) els ecosocialistes castellarencs van  informar de la iniciativa que presentaran a nivell local sobre el fet que la corporació incorpori  una partida d’ajuts en els propers pressupostos municipals per fer-se càrrec en primera instància  de les despeses que a moltes famílies sense recursos els suposa iniciar un procediment judicial contra les entitats bancàries. Per ICV aquests ajuts serien de retorn ja que en el moment en que les sentencies fossin contraries a les entitats bancàries aquestes haurien de fer-se càrrec de les costes processals  amb el posterior retorn a les arques municipals.

Per Daniel Martinez responsable dels ecosocialistes a Castellar aquesta aposta pionera a l’estat en despesa social  vol trencar la barrera que suposa el cost econòmic d’emprendre accions judicials  d’ençà l’entrada en vigor de les noves taxes judicial ,  “cosa que fa que els afectats per estafes bancàries amb menys recursos econòmics, que avui son la gran majoria, en la pràctica no tinguin possibilitats ni dret a accedir a la justícia per intentar recuperar els seus estalvis” a afegit .

Actualment ICV té dades que una de quatre famílies castellarenques tenen  participacions preferents i altres productes tòxics, productes  que les entitats bancàries  de forma abusiva i a un perfil de client que no era apte per aquests tipus de productes van col·locar fraudulentament. Per Goyo Avilés membre de l’executiva a nivell local Si s'haguessin venut aquestes preferents a qualsevol persona que disposés dels coneixements necessaris per valorar-les o s'hagués donat la informació real sobre el producte, advertiments legals inclosos, no s'hagués venut ni tan sols una obligació subordinada. Si no existís l'engany, no existiria la disposició de patrimoni i no existiria la pèrdua. En definitiva, això és una estafa” ha manifestat.

És per aquest motiu que ICV  presentarà al·legacions al pressupost municipal per incloure una partida econòmica dotada inicialment amb 60.000 euros per donar resposta a una demanda silenciosa que a hores d’ara existeix però no s’ha visualitzat davant la resignació de molts afectats. D’altra banda els ecosocialistes creuen necessari dotar de formació especifica als membres de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de Castellar a fi de  donar resposta i una primera acollida,  així com l’assessorament necessari a aquests ciutadans mitjançant convenis de col·laboració amb associacions de defensa contra els abusos de les entitats bancàries com Adicae i Ausbanc.

A nivell nacional,  Daniel Martínez va manifestar la necessitat de traslladar aquesta proposta a la mesa de coordinació de la coalició per que més enllà de Castellar del Vallès tingui recorregut a d’altres municipis.

 

ICV Castellar del Vallès 26 d’octubre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada