dimarts, 8 d’octubre del 2013

ICV de Castellar insta a l’Ajuntament a trencar el conveni amb la pseudo ONG “Humana” per donar entrada a la Cooperativa Roba Amiga amb la qual col•labora Càritas


La setmana passada l’Ajuntament feia pública la donació de vint-i-cinc xecs regal per part de l’ONG Humana. Castellar té actualment  un conveni de col·laboració entre el consistori i aquesta ONG per a instal·lar contenidors de recollida selectiva de roba i calçat usat en el municipi. La secció local d’ICV a Castellar no entèn com la regidoria de Serveis Socials i Salut no s'ha informat abans de signar el conveni dels mètodes i fins d'aquesta organització. Molts interrogants s’obren al voltant d’aquesta ONG, ja que sota l’aparença d’una entitat caritativa per al desenvolupament  té tot  un entramat de  suposades entitats benèfiques, que actuen  juntes a tot el món, recapten milions d’euros  per a un grup d'individus entelats pel crim financer i buscats per la policia. De fet, dos diaris de tirada nacional, com són El País i El Mundo, se n’han fet ressó i senyalen que aquestes entitats són en realitat les façanes d'una pròspera secta internacional que és també un negoci global que funciona a través de paradisos fiscals.

ICV  adverteix que ja fa gairebé dues dècades que nombroses ONG´s venen alertant sobre els dubtosos procediments que Humana empra per a sufragar suposats projectes d'ajuda en el Tercer Món, ja que amb l’arribada de roba indiscriminada es desequilibra el comerç autòcton y es trenquen els mercats d’alguns països sobre tot si tenen tèxtil.

 
L'aposta de Càritas és col·laborar amb l'empresa d'inserció ADAD l'Encant, membre de la Cooperativa Roba Amiga

Els ecosocialistes aposten per signar un conveni amb el consorci d'entitats de la Cooperativa Roba Amiga. A dia d'avui hi ha més de 1.500 contenidors repartits per tot el territori català per les següents empreses d'inserció: Formació i Treball, ADAD-L'Encant, Solidança, Troballes i Recibaix, i de la qual Càrites en forma part, i que té per objectiu modernitzar el sector en termes d'eficiència i rendibilitat, sempre tenint en compte la reinserció laboral de persones amb dificultat,  oferint  feina a més de 140 persones, de les quals el 60% estan en procés d'inserció.

Roba Amiga que ha comptat amb la financiació del banc ètic Triodos Bank, impulsa l'aprofitament de la roba usada a través d'uns contenidors de recollida selectiva, de color taronja, situats a la via pública similars als que utilitza l’ONG Humana,  contenidors de color taronja fàcilment identificables amb el nom de la cooperativa de Roba Amiga. Des de la cooperativa de gestió integral de la roba es signen convenis amb  ajuntaments a fi que li cedeixin 1 m², i apel·lant  al benefici social d’aquests contenidors, que donen feina a col·lectius en risc d’exclusió que fan el tractament integral d’un residu com és la roba, que els compradors reutilitzen.

Pels escosocialistes col·laborar  amb  el programa Roba Amiga té una finalitat purament social, ja que busca la integració socioprofessional de persones en situació d’exclusió social.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada