dijous, 20 de febrer del 2014

CiU i ICV entren conjuntament a registre una moció de rebuig a l'Avantprojecte de Llei de demarcació i planta judicial

Les dues formacions consideren que aquest avantprojecte allunyarà el ciutadà, 'més encara', de la justícia de proximitat

Convergència i Unió i Iniciativa per Catalunya Verds han entrat conjuntament una moció de rebuig a l'Avantprojecte de Llei de demarcació i planta judicial, projecte de llei que preveu una modificació de tots els partits judicials arreu de l'estat i una centralització dels jutjats a les capitals de província.

Les dues seccions locals han preparat aqueta moció després d’escoltar l’opinió del Col·legi d'Advocats de Sabadell (ICASBD), i de l’Associació Catalana de Municipis. Per al portaveu de CiU, Josep Carreras, aquesta llei “és una passa més de la recentralització que el govern de Madrid està fent en tots els àmbits”.

Per al responsable dels ecosocialistes a Castellar, Daniel Martínez, aquesta llei suposa allunyar encara més el ciutadà de l'Administració de Justícia. “Van començar pel decret de les taxes judicials, després van posar en perill el model dels Jutjats de Pau i dels registres civils i ara anem amb una tercera fase, afegir un altre obstacle als ciutadans”.

En aquest sentit, Martínez ha posat de manifest que els ciutadans i ciutadanes de Castellar veuran clarament deteriorats els seus drets en canviar-se l'actual model de justícia de proximitat per un de més centralitzat, que de ben segur els obligarà a desplaçar-se a Barcelona. “Els jutjats de 1ª instància de Sabadell aniran a una macro ciutat de la justícia a Barcelona. L’afectació als ciutadans serà total: més greuges de desplaçament i en despeses”.

Per a Carreras, aquest projecte de llei és motiu més per a què se celebri la consulta del 9 de novembre: “Aquesta és una justificació més de perquè no podem estar en mans dels que decideixen a cop de decret des de Madrid”.

La moció serà debatuda en el proper ple que tindrà lloc el 25 de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada