dimecres, 16 d’abril del 2014

ICV demana al plenari que aprovi la contractació de persones a l’atur per treballar en les properes eleccions europees


La secció local reclama que les persones a l'atur del municipi pugin ser representants de l’Administració per realitzar les tasques encomanades durant tota la jornada electoral

ICV ha entrat una proposta de moció amb caràcter d’urgència adreçada a la Junta de Portaveus perquè es  segueixi l’exemple de l’Ajuntament de Mataró, Ripollet  o Cerdanyola entre d’altres municipis i la corporació seleccioni persones en situació d’atur de llarga durada o aturats que no estan rebent cap retribució econòmica per treballar a les properes eleccions europees com a representants de l’administració.

Aquesta no és la primera vegada que el partit ecosocialista fa aquesta petició al govern municipal. El portaveu d’ICV, Daniel Martínez , ha explicat que ja ho van demanar en les darreres eleccions al Parlament a través d’una entrada a registre adreçada a l’alcaldia ,però no es va rebre resposta a dita petició.

Ara, en veure que altres municipis ho tiren endavant, Martínez  ha assenyalat que ho han tornat a proposar ara mitjançant proposta de moció per tal que serveixi tant per aquesta convocatòria electoral com per  les  properes conteses (Eleccions a Corts Generals, Eleccions al Parlament Europeu, Eleccions Locals i Referèndums d'àmbit estatal).Segons ha dit és una bona oportunitat per incentivar l’ocupació a través de l’administració i, alhora, és una manera que persones en situació d’atur puguin rebre un ingrés econòmic.

La funció principal d’aquestes persones contractades serà passar les dades sobre com s’està desenvolupant la jornada electoral. Enguany el nombre màxim proposat, seguint les instruccions de la Delegació del Govern a Barcelona, és de 14 persones (com a mínim dues d'aquestes serien reserves) transmissors de dades amb tauleta tàctil, la retribució per aquest servei estaria sobre els  175€ per 1/2/3 meses i 200€ per 4 meses i   representants de l'Administració sent la  retribució de 125€ per cadascuna.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada