dimarts, 29 d’abril del 2014

ICV VOL QUE UNA EMPRESA MUNICIPAL GESTIONI LA NETEJA DE LES DEPENDÈNCIES MUNICIPALS


Davant l'actual situació de destrucció de llocs de treball segons l'enquesta de població activa (EPA) publicada aquest mateix dimarts per l'INE, en que es van perdre 38.100 llocs de treball a Catalunya, els ecosocialistes veuen possible que la corporació sigui motor de creació de llocs de treball, i com a primera mesura seria  la recuperació del contracte de neteja de les dependències i edificis municipals, un contracte que va ésser adjudicat a l'empresa MULTIANAU S.L. per un import de un preu de contracte de 567.670,71 euros anuals, IVA exclòs, i que s’hauria de renovar aquest any.

 
És per aquest motiu que Daniel Martínez  responsable d’ICV a Castellar aposta per la creació d'una empresa municipal de neteja d'edificis i dependències municipals a fi d'optimitzar els recursos econòmics que suposa aquesta despesa per l'erari públic. El cost d'estalvi econòmic que pot significar la creació d'aquesta empresa municipal segons Martínez  pot rondar el 30%, tenint present que suposaria la contractació de més personal a afegir a la subrogació el personal existent. Amb aquest import de la licitació estaríem parlant de que aquesta empresa municipal podria tenir treballant per la corporació un trentena de persones a jornada completa, sense dubte duplica el personal actual que aporta MULTIANAU S.L .a la neteja d'edificis i escoles municipals, millorant significativament el servei que s’està oferint ara mateix.

 
Amb aquesta iniciativa, a part de l’estalvi econòmic, es voldria  apostar per facilitar la inserció laboral de les persones en atur de Castellar, i en especial d'aquelles que tenen major dificultat per a trobar treball. Volem que l'Ajuntament avanci en la línia de que sigui generadora de llocs de treball a fi que estableixi marcs de col·laboració amb les empreses dependents d'ella, fent de nexe entre elles i les persones amb atur, facilitant als aturats l'accés al mercat laboral. Amb aquesta aposta s'integraria la creació de bosses de substitucions de personal de la plantilla tant per baixes laborals com per d'altres motius, cosa que suposaria una alta rotatibitat de ciutadans de Castellar que podrien accedir al mon laboral.

 
Multianau S.L  denunciada pels sindicats

 
L’actual empresa que gestiona la neteja dels edificis municipals no es la primera vegada que ha estat denunciada pels sindicats per acomiadaments improcedents amb sentencies condemnatòries contra l’empresa, sent també   acusada de desreguralitzar les condicions de treball de les seves treballadores despenjant-se del conveni sectorial amb l’objectiu d’augmentar els seus marges de benefici empresarial en detriment de les condicions laboral del seus treballadors.

 
És per aquest motiu instem a l'equip de govern a obrir els mecanismes legals de recuperació d’aquest servei públic i s’endeguin les converses tant amb la resta de forces polítiques al consistori com amb les sindicats majoritaris per fer possible que aquest mes d’octubre ja estigui operativa la nova empresa municipal de serveis de neteja.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada