dimarts, 8 d’abril del 2014

VISITA D’ERNEST URTASUN A CASTELLAR DEL VALLÊS



“una nova Europa amb un canvi radical en les polítiques econòmiques actuals.”

Ernenst Urtasun, candidat d'ICV a les eleccions europees, ha visitat Castellar del Vallès   i  exposat les propostes del programa electoral en roda de premsa al Mirador de Castellar . Va manifestar que des d'ICV creiem fermament que hem d'acabar amb les retallades, amb l'austericidi, amb la troika, "i tot això passa inalienablement per construir una nova Europa. I en aquest punt és indispensable poder aglutinar el vot progressista, el vot crític cap a les polítiques de la Merkel, en Barroso..."

El responsable d’ICV a Castellar Daniel Martínez que va acompanyar a  l’Ernest Urtasun , desitja  que des d’ Europa s’endegui un  pla de xoc contra la pobresa, que avanci cap a la dació en pagament de l'habitatge i que creí un fons econòmic destinat a la lluita contra la pobresa energètica, combatre l'atur als estats i per extensió al municipis com Castellar ; és a dir, "una nova Europa amb un canvi radical en les polítiques econòmiques actuals, que incideixi positivamente en el dia a dia dels ciutadans/es  de Castellar ."

Ernenst Urtasun va manifestar  que no només els temes econòmics són importants, sinó que s’han  de defensar amb contundència molt altres: "com la defensa dels drets de les dones, de la igualtat, buscar un nou acord verd per apostar per les renovables i generar una revolució energètica contra el canvi climàtic “ i per descomptat portarem el dret a decidir com part del programa, perquè creiem que es imprescindible buscar aliats i suport europeu a la consulta." ha manifestat.

Pel candidat a les europees quan es parla de refer Europa, es vol anar més enllà, es parla d'un canvi complet de les seves institucions: "un major control i pes del Parlament europeu en totes les decisions, una reforma íntegra del Banc Central Europeu. En si una major transparència i democratització perquè les institucions s'apropin el més possible als ciutadans." ha afegit.

Per arribar aquest punt és necessari l'elaboració d'un nou tractat, amb una convenció ciutadana (moviments socials, partits d'esquerres, sindicats, ciutadans de peu, etc..). El tractat de Lisboa esta desfasat, és per això fonamental l'elaboració d'un nou tractat; en què part de la solució passa perquè la gent construeixi, es senti part de la creació d'aquest nou tractat, es senti part d'Europa.

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada