dilluns, 12 de maig del 2014

Demanen als propietaris que mantinguin nets els boscos


ICV demana l’implicació dels privats

El responsable dels ecosocialistes a Castellar Daniel Martínez explica que, en boscos mediterranis com els que poblen el nostre municipi , és inevitable que tard o d'hora hi hagi incendis. Però que, a l'hora de frenar-los, cal que els privats s'hi impliquin més. I per exemplificar-ho, el responsable d’ICV es remet al foc de fa dues setmanes  al Puig de la Creu a la zona de Can Padró.

ICV adverteix que actualment no s’està fent una gestió forestal activa del quasi el 100% de les hectàrees de  bosc continu que es troben en mans de privats, “el gran drama del boscos de Castellar  és aquest", subratlla Martínez. Per això, insta els privats a "preocupar-se mínimament" per les seves parcel·les. "Potser no tenen responsabilitat legal de fer-ho, però sí moral", concreta el responsable ecosocialista. Per ICV  els  focs són una expressió de l'absència de gestió i la falta de conscienciació i d'autoestima davant d'un país, Catalunya, que té un 60% de superfície forestal.

D'entrada, Martínez  explica que amb un pla de gestió damunt la taula, els propietaris podrien optar a subvencions per netejar el bosc,  o utilitzar altres vies per donar sortida a la brutícia vegetal com  les calderes d'estella de biomassa. "Hi ha mecanismes per poder gestionar aquests boscos i treure'n rendiment; és evident que els propietaris no s'hi faran rics, però tampoc aquesta gestió els serà deficitària", ressalta Martínez.

Tenir al dia les franges prioritàries

En paral·lel a la implicació dels propietaris privats, Martínez  també demana a les administracions que es "mantinguin al dia" aquelles zones boscoses  considerades prioritàries a l'hora d'ajudar a frenar incendis. D’altra banda els ecosocialistes castellarencs faran arribar al grup d’ICV a la Diputació de Barcelona  que es demani que l'equip de govern de CiU habiliti plans de neteja dels boscos de la comarca del Vallès Occidental, acudint al romanent de tresoreria que té a disposició, per complir el doble propòsit de crear ocupació i fomentar polítiques de prevenció d'incendis. Martínez creu, en aquest sentit, que la Diputació de Barcelona  ha de jugar un paper clau en l'acompliment d'aquest objectiu.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada