dijous, 22 de maig del 2014

ICV insta a PP, PSC i CiU de Castellar a que s’oposin a expropiar terrats i teulades de comunitats de veïns del municipi per instal•lar antenes de telefonia mòbil


El passat 29 d'abril, el Congrés va aprovar, amb els vots de PP, PSOE i CiU, el Projecte de Llei General de Telecomunicacions. Entre altres coses, la nova llei facilita a les operadores l'expropiació forçosa de terrats particulars i altres propietats privades i públiques per a la col·locació d'antenes de telefonia mòbil. Diu el seu text que això es permetrà “quan resulti necessari per a la instal·lació de la xarxa i no existeixi una altra alternativa tècnica o econòmicament viable”. 

 
CV de Castellar insta a que els partits impulsors d’aquesta normativa a nivell local   mostrin obertament  el seu rebuig a la nova llei de Telecomunicacions presentada per PP, PSOE i CiU i demanin als seus grups al Congres  que es modifiqui el seu contingut , ja que amb aquesta norma "ni el consistori ni els veïns es podran oposar al fet que les operadores puguin expropiar els terrats de les comunitats de veïns per instal·lar les seves antenes”.

 
Els ecosocialistes creuen  que aquesta nova llei permet l'expropiació forçosa de teulades i terrats a favor dels operadors que vulguin instal·lar antenes, i prioritza els interessos de les grans corporacions sobre els de la ciutadania. "Aquesta nova reforma imposada pel govern popular, elimina les competències dels ajuntaments i imposa condicionants, controls i tuteles a entitats locals en el que hauria de ser el lliure exercici de la seva autonomia" ha afegit Daniel Martínez responsable local.

 
Des d’ICV de Castellar  critiquem que el Govern "envaeixi i elimini competències municipals en matèries urbanístiques, limitant encara més si cap la capacitat d'actuació dels Ajuntaments".Actualment, els ajuntaments tenen aprovades ordenances municipals per decidir què antenes es poden instal·lar al seu territori, en quins llocs i amb quines condicions. En aquestes ordenances hi ha mesures de protecció de centres sensibles i d'especial risc com a col·legis, centres geriàtrics i hospitals. Amb la implantació de la nova llei, aquestes ordenances hauran de suprimir-se. Creuen que aquesta nova llei generarà conflictes, a causa que les empreses de telecomunicacions poden expropiar a un habitatge o comunitat de propietaris per instal·lar en el seu terrat una o diverses antenes.

 
Per Daniel Martínez responsable dels ecosocialistes a Castellar aquest fet es una mostra més del caire centralitzador de les polítiques del PP que ataca de ple  l'autonomia local,  sens dubte d’usurpació de més competències locals en matèria urbanística com les llicències d'obres d'instal·lació, d'activitat i funcionament, i el consegüent exercici de control de l'activitat i les sancions que procedeixin si escau per d’incompliment de les ordenances municipals. 

ICV Castellar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada