dissabte, 21 de juny del 2014

ICV demana obrir els patis de les escoles públiques fora de l’horari lectiu


ICV demana  obrir els patis de les escoles  fora de l'horari lectiu per tal que tothom pugui fer ús de les pistes esportives i instal·lacions exteriors, o sigui l'obertura de les instal·lacions esportives externes dels centres educatius fora de l'horari lectiu, principalment en cap de setmana, vacances d’estiu, Setmana Santa i Nadal, cosa que permetria   donar resposta a la demanda ciutadana de disposar de més zones lúdiques, de joc i esportives.

Dani Martínez responsable dels ecosocialistes  ha explicat que “amb l’obertura dels patis caldria estudiar incorporar activitats de dinamització educativa amb monitors” perquè els infants i joves puguin gaudir d’un espai del municipi  segur i a prop de casa. Els responsable dels ecosocialistes , considera que “l’actual situació de la pràctica de l’esport al municipi és molt kafkiana, ja que no hi ha espais d’accés lliure per a la ciutadania “

 
Segons Martínez , “des d’ICV farem una proposta a la regidoria d’educació per que els patis de les escoles públiques de Castellar es pugin obrir-se al públic en general amb cost zero per als pares i mares. És l’opció per a fer esport sense censura econòmica” ha afegit. Pels ecosociliestes castellarencs cal oferir als nois i noies, i també a les seves famílies, més alternatives per poder gaudir d'aquests espais en el seu temps de lliure. I, a més a més, l’ajuntament crearia ocupació, incrementant la dotació de conserges i de cuidadors, i encarregant-se de la neteja, el manteniment de les instal·lacions i del control de les claus per a obrir i tancar”.

Municipis com Santa Perpetua, Vilanova o Viladecans ja ho estan fent. Allí aposten per la utilització de les instal·lacions esportives escolars durant els caps de setmana on opten per obrir les instal·lacions escolars en Setmana Santa i l’estiu preparant activitats extraescolars de cara a les vacances.

 

 

ICV Castellar del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada