dimarts, 15 de juliol del 2014

ICV demana obrir el debat sobre l'ús de la bicicleta als camins de muntanya del municipi


Tal com feia esment la noticia apareguda avui sobre el increment de la sinistralitat entre ciclistes a camins del municipi, la major part dels petits conflictes venen donats per la densitat de persones caminant o pedalant en espais concrets (camí de Can Cadafalc), per la velocitat d’alguns ciclistes en alguns dels recorreguts autoritzats i, en menor grau, pel pas de ciclistes per camins i corriols estrets. Cal tenir present que els ciclistes que circulem pels nostres camins  no acostumen a pertànyer a un club ciclista i menys tenir una assegurança d’accidents i a tercers. Proliferen molts grups informals, però estables. També volem recordar que les campanyes que s'han dut a terme en d’altres municipis per difondre les bones pràctiques no són efectives amb els ciclistes incívics, una situació que els "està desbordant".

És per aquest motiu que ICV demana que es  creï un grup de treball amb els usuaris de bicicleta de muntanya per elaborar una proposta que faci compatible l'ús de la bici amb els excursionistes pels camins del municipi. Pels ecosocialistes cal deixar que parlin els protagonistes, sobretot aquells que realment caminen o van en bicicleta, les associacions protectores i els clubs. Només així hi haurà una normativa que sigui coherent i acceptada per la majoria

Si bé és cert que  molts ciclistes estan d’acord en que cal posar èmfasi en el respecte pels vianants i altres usos,  cal deixar clara la prioritat del vianant per part de l’ajuntament. No es pot negar la pressió humana que tenen els camins de  muntanya del nostre municipi i  que la BTT forma part d’aquesta pressió. Caldria llavors que l’ajuntament redactés un Pla d’usos i activitats dels nostres camins i, que tendeixi a l’equilibri entre els interessos proteccionistes de la natura i les activitats de lleure i esport, així com un equilibri entre aquestes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada