dijous, 4 de setembre del 2014

ICV demana que l’ajuntament ja treballi per a presentar-se al Projecte Clima 2015



Els ecosocialistes demanen que el proper any Castellar  formi  part dels Projectes Clima 2015-Fons de Carboni que impulsa el Ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Medi ambient, per lluitar contra el canvi climàtic i seguir apostant pel desenvolupament sostenible en la localitat.

Els Projectes Clima són una iniciativa del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient  a través del Fons de Carboni per a una Economia Sostenible (FES-CO2). Aquests projectes pretenen contribuir a la ralentització del canvi climàtic mitjançant la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle  en aquells sectors no regulats pel Règim de Comerç de Drets d'Emissió (EU MTS) a Espanya (les denominades emissions de sectors difusos, no subjectes al règim europeu de comerç de drets d'emissió). Així, tenen com a objectiu evitar l'emissió a l'atmosfera de més d'1.000.000 de tones de CO2 equivalent des de l'any passat fins a 2017. 

ICV demana a l’ajuntament s’acolli  a la convocatòria de ‘Projectes Clima 2015’ amb l’objectiu  d’ adaptar algunes de les instal·lacions de calefacció del municipi a sistemes més eficients, més econòmics i menys contaminants.Aquesta seria la primera vegada que el nostre  ajuntament acudiria  a la convocatòria d'aquests projectes les subvencions dels quals estan dirigides a la reducció del diòxid de carboni emès a l'atmosfera

ICV  proposa la substitució progressiva de les calderes existents per calderes de biomassa i l'ús en les mateixes dels recursos naturals que es troben en el seu entorn, és a dir, l'aprofitament de les llenyes mortes de la pineda,  o sigui estelles de fusta . Una aposta que suposa a més a llarg termini, nous llocs de treball relacionats amb el medi ambient i per tant, un impuls al desenvolupament sostenible també en l'ocupació de la localitat, i una reducció en la factura anual en subministració de gas que actualment supera els 165.000 euros anuals amb un increment de més del 50% respecte al 2013.

En aquest sentit ICV es suma a la denuncia realitzada el mes de juliol  per  d’ERC per la manca de voluntat de l’ajuntament de renovar la caldera de l’escola El Sol i la Lluna per una de biomasa i fer-ho per una tradicional, refermant un model a nivell municipal que va en detriment  
de la reducció de les emissions de CO2.

Per Daniel Martínez aquesta iniciativa  seria un excel·lent projecte que posaria  de manifest l'interès municipal per dissenyar estratègies per aprofitar de forma sostenible l'entorn natural i per apostar pel desenvolupament de noves ocupacions també en aquesta línia. La nostra seria  substituir les  actuals calderes dels edificis municipals per unes altres que consumen biomassa i fomentar l'ús de la mateixa, com a factor de desenvolupament econòmic”.

 

 

ICV Castellar 01 de setembre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada