diumenge, 6 de maig del 2012

ICV insta per carta al PSC de Castellar a demanar poder retornar el crèdit pels proveïdors en 20 anys


El portaveu d’ICV a Castellar, Daniel Martinez ha enviat una carta al PSC de Castellar perquè presentari una moció a ple demanant al Ministeri de Hisenda i Administracions públiques que els municipis mes endeutats entre els que es troba Castellar , pugin ampliar el termini de pagament del crèdit amb l’estat fins a un màxim de 20 anys i no a 10 tal com es detalla amb el RD 4/2012 en funció de les justificacions que l’ajuntament pugui fer amb base a la seva situació econòmica actual i la seva capacitat de pagament a llarg termini. A Castellar el deutes pendents han estat de 7.387.000 euros. Cal fer esment que el deute viu del nostre ajuntament, segons la liquidació del pressupost de 2011, és d’un 97,73% i amb aquest crèdit ens enfilem al 111%.

Molts Ajuntaments han aprovat el Pla d'ajust, donant compliment al RDL 4/2012 del Govern de l'Estat .Un Reial Decret Llei que obliga a fer front a tots els deutes pendents i a aplicar un dur Pla d'ajust, per demostrar que efectivament podran fer front al deute amb l'estat. Un Pla que posarà en risc el manteniment de les prestacions que fins ara venien assumint els ajuntaments, a més d'incrementar la càrrega fiscal al conjunt dels ciutadans i ciutadanes.

Un Reial Decret Llei que pretén que els Ajuntaments que acumulin deutes amb proveïdors, els puguin pagar acollint-se a una línia de crèdit de 18.000 milions d'euros, habilitada per a tal fi per l'executiu estatal amb totes les entitats financeres. Aquest crèdit, gravat amb un interès del 5%, s'haurà de tornar íntegrament en 10 anys (amb una carència de dos anys).
El RDL 4/2012 és d'obligat compliment. Això vol dir que els Ajuntaments han hagut de presentar obligatòriament totes les factures amb data anterior al 31 de desembre de 2011, a Castellar un total de 7.387.000 euros.

Atès que el nostre ajuntament a part de les factures compromeses amb empreses i proveïdors lliurades al ministeri han de sumar un deute bancari que ja ens , com es el cas de Castellar amb un deute de 12,6 milions i que el RDL no permet fer excepcions i marca la devolució del crèdit a 10 anys, un període insuficient per molts municipis amb un deute extraordinari i que per complir el Pla d'Ajust aquests s' han vist obligats a prendre mesures dures per els seus ciutadans/es.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada