dimarts, 11 de setembre del 2012

Manifest d'ICV a l'acte del carrer de les Roques


La Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre es celebra en un moment de greu crisi econòmica, social i nacional.

Més de vuit-centes mil persones estan sense feina, milers de persones perden el seu habitatge desnonades per caixes i bancs, la pobresa està creixent i moltes persones joves marxen per manca d’oportunitats. Tant el Govern de Catalunya com el Govern del PP estan reduint, privatitzant i mercantilitzant sistemàticament la salut, l’educació, l’atenció a les persones dependents, els serveis i prestacions socials, l'aigua i el territori.

El Govern central i autonòmic  estan deteriorant les condicions de vida i de treball de la ciutadania amb una política de contrareformes laborals i financeres i retallades que només provoca més crisi i atur, fent impossible la reducció del dèficit i del deute. Un autèntic espoli a les classes treballadores i mitges. Un atac a la dignitat de les persones.

El rescat dels sistema financer amb milers de milions d’euros, mentre s’abandona a la seva sort centenars de milers de persones, és la màxima expressió de la insolidaritat i la injustícia.

Catalunya va veure les seves aspiracions de més autogovern i de reconeixement com a nació frustrades per una sentència del Tribunal Constitucional, que trencava el pacte de Catalunya amb l’Estat, vulnerant la lliure decisió de la ciutadania de Catalunya expressada en referèndum.

Ara patim l’ofensiva recentralitzadora del Govern del PP, que pretén reduir l’autogovern a la mínima expressió, així com els atacs contra la llengua i la cultura a través de diferents procediments judicials que volen impedir que el català sigui la llengua vehicular a l’escola i a l’administració.

La Diada Nacional és una oportunitat per fer arribar el clam de la ciutadania contra les retallades socials i nacionals i per una sortida justa de la crisi.

Per tot això, ICV fem una crida a la ciutadania de Catalunya a participar en la manifestació d’avui convocada per diverses entitats socials per:

La llibertat. Som una nació i tenim dret a decidir en llibertat el nostre futur com a país, davant l’Estat i com a societat, davant els mercats i les polítiques que retallen drets.

• Per l’autodeterminació i un horitzó de més construcció nacional i social, a partir de la lliure voluntat expressada per la ciutadania de Catalunya.

• I la solidaritat i la justícia social. No hi ha avenç nacional sense cohesió social. Contra les retallades i per un repartiment just de la riquesa i dels esforços per sortir de la crisi.

 

Catalunya no serà lliure sinó es construeix sobre la solidaritat i la justícia social. No a les retallades de drets socials i nacionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada