diumenge, 18 de novembre del 2012

ICV presenta una formula perquè les famílies desnonades ho hagin de pagar la plusvàlua a l’Ajuntament


A la gravetat de perdre la vivenda i, en molts casos, d’haver de continuar pagant importants deutes al banc, les famílies desnonades han d’afegir el fet d’haver d’abonar la plusvàlua a l’ajuntament


En l’actual Llei d’Hisendes Locals les úniques bonificacions existents en l’Impost sobre l’increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana versen sobre la transmissió de la propietat de l’habitatge habitual o del local de negoci familiar per al cas de mort, a favor de descendents. Per a la transmissió de l’habitatge per l’execució hipotecària no existeix la possibilitat d’establir bonificacions fiscals. Ens trobem per tant amb una falta d’adaptació a la realitat actual ,de la Llei d’Hisendes Locals.


Cal recordar que en els desnonaments per execucions hipotecàries,  la família  endeutada tot i haver perdut la vivenda i els diners pagats, ha de continuar pagant les quotes pendents, un càstig que pot conduir-lo a l’exclusió social, a afegeix Daniel Martínez responsable dels ecosocialistes a Castellar, a més “ la família desnonada  es veu obligada a pagar a l’ajuntament l’impost de la plusvàlua”. “És injust que una persona que perd l’habitatge, que no el transfereix – quin benefici en treu?  – hagi d’abonar aquest impost” . Per la qual cosa, les famílies afectades han de pagar la plusvàlua corresponent a l'Ajuntament, que en alguns casos arriba a 4000€.


Davant aquest fet ICV de Castellar  ha presentat, per registre d’entrada, al·legació al pressupost municipal per incloure una partida per subvencionar  l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, coneguda popularment com la plusvàlua, cal recordar que actualment a Castellar només s’ha eliminat l’impost municipal de plusvàlua per a les persones que aconsegueixen la dació en pagament però no s’ha tingut en compte als desnonats.

 
Finalment Daniel Martínez responsable dels ecosocialistes a Castellar  ha recordat que l’actual Llei d’Hisendes Locals va entrar en vigor el 5 de març de 2004, nou dies abans de les eleccions generals de 2004, sota el govern del PP, i que durant els següents 8 anys de govern de Zapatero, el PSOE amb el PSC integrat al seu grup parlamentari,   tampoc van modificar ni una coma la redacció original aprovada pel PP, el que demostra el nul interés que han tingut aquests dos partits sobre la problemàtica dels desnonaments, que han abordat únicament quan s’han vist obligats arran de l’alarma social provocada per la desesperació de les persones i famílies afectades per les execucions hipotecàries.

Petició de moció a PSC i l’Altraveu i CiU

ICV demana a PSC i l’Altraveu i CiU  a aprovar una moció conjunta al ple “perquè no podem permetre més injustícies cap a les persones que estan sofrint aquesta estafa que alguns denominen crisi” ha afegix Martínez.

Cal instar  al Govern Central perquè en el futur model de finançament de les Entitats Locals, s’estableixin bonificacions fiscals en l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana per a aquelles transmissions de la propietat provinents d’execucions hipotecàries.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada