dijous, 15 de novembre del 2012

ICV titlla “d’electoralista” la proposta de l’Alcalde per paralitzar els desnonaments


ICV membre de l’esquerra plural al Congres va presentar una moció per instaurar la dació en pagament sense que el grup del PSC al Congrés s’adherís, i manifesta que PSOE-PSC i PP són còmplices del genocidi financer.
Arran de la noticia apareguda a l’Actual sobre la proposta de l’Alcalde de Castellar a un un canvi en la regulació hipotecària perquè es prevegi la figura de la dació en pagament en els casos de residència habitual, ja que així , amb l’execució d’una hipoteca per part del banc, la totalitat del deute (incloent capital, interessos i costes judicials) quedaria liquidada. Els ecosocialistes li volen recordar que ha estat el seu partit amb representació al Congrés el PSC qui juntament amb el PP han rebutjat fins a tres vegades la dació en pagament al Congrés la última en març de 2012.

Des del grup d’Esquerra Plural  es perseguia que les entitats financeres acceptessin  la dació en pagament, és a dir, que davant una situació d'insolvència, amb lliurar l'habitatge quedes saldat el deute, “on estava el seu grup parlamentari senyor Alcalde’” és pregunta els responsables d’ICV a Castellar Daniel Martínez.

ICV de Castellar vol  reiterar públicament que considerem les execucions hipotecàries massives com a violacions sistemàtiques de drets humans on els deutors es troben en situació d'absoluta indefensió, sense que existeixi dret a la tutela judicial  efectiva i un procediment amb totes les garanties. El nostre criteri coincideix amb el manifestat per diversos organismes de drets humans, amb diferents organitzacions de la societat civil i en últim terme pel manifestat per l'advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en la qüestió prejudicial plantejada davant el TJUE

 

Ara segons els departaments de comunicació per PP i PSOE, sembla que  s'adoptaran “mesures” encaminades a decretar una moratòria dels desnonaments quan aquests afectin a famílies vulnerables. En aquest sentit ICV es posiciona al costat de la PHA ( Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca fent esment que :


•Aquesta moratòria és del tot inacceptable lloc que només s'aplicaria per als procediments encara no iniciats. Així, aquesta mesura no afectaria a les execucions hipotecàries que ja estan en curs i per tant deixaria fora a centenars de milers de famílies que ja estan immerses en el procediments s’ha d’exigir  la paralització immediata de tots els desnonaments que afectin a famílies, sempre que es tracti d'habitatge habitual i de deutors de bona fe.


•D'altra banda ens aterroriza els criteris que PSOE-PSC i PP utilitzaran per discriminar entre les famílies que puguin acollir-se a la moratòria. Seran els mateixos criteris restrictius que els ja utilitzats en el famós codi de la Vergonya del Ministre de Guindos? Hagués entrat Amaya i la seva família entre els afortunats o s'hagués quedat fora? Cal demanar que la moratòria s'apliqui per a totes les famílies sempre que la causa de l'impagament sigui sobrevinguda i sempre que es tracti d'habitatge habitual. Aquests i no uns altres són els únics criteris admissibles.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada