dimarts, 12 de febrer del 2013

ICV de Castellar recollirà signatures a favor de la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida de Ciutadania

 

Xavier Garcia responsable d’afers econòmics i socials  va assistir a l' acte de presentació de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana i de la Marxa contra l'atur, la precarietat, la pobresa, pels drets socials, laborals i humans a Cerdanyola ahir dia 12 de febrer a Cerdanyola, per a impulsar la recollida de signatures a nivell local . La Campanya que pretén recollir més de 50.000 signatures arreu de Catalunya està impulsada per la Plataforma per la Renda garantida on ICV en forma part.

La ILP per una Renda Garantida de Ciutadania vol aconseguir que qualsevol ciutadà de Catalunya pugui tenir accés a uns " mínims per assegurar una vida digna a les persones, els seus nuclis de convivència o famílies quan es trobin en situació de pobresa, estaríem parlant d’uns 664 euros mensuals ".

La ILP per la Renda Garantida impulsada per diferents col·lectius, associacions i partits polítics estableix unes rendes mínimes assegurades per a qualsevol ciutadà en situació de pobresa. El que es pretén es lluitar contra l'exclusió social i la pobresa extrema d'amplis sectors socials durament castigats per la crisi econòmica. A Castellar , ICV ha decidit  col·laborar-hi activament en la recollida de signatures durant els sis mesos que duri la campanya. Xavier Garcia  han estat proposat com a fedatari  de la campanya per un dels impulsors de la ILP Diosdado Toledano,  membre de la Coordinadora de l’Assemblea contra l’Atur. La recollida de signatures s'iniciaran pel mes de Març. Durant aquest temps, es vol contactar amb amplis sectors de la societat castellarenca  per demanar el seu suport i implicació en la recollida de signatures.

Xavier Garcia ha manifestat que "es tracta d'una proposta plena de realisme i justícia social. És intolerable que milers de persones passin gana, fred i necessitats bàsiques en una societat que genera tanta riquesa. La pobresa no és un problema de generació de recursos; és més un problema de redistribució dels mateixos. Aquesta llei vol aprofundir en canviar aquesta redistribució de la riquesa". "Necessitem una àmplia implicació de la societat per aconseguir les 50.000 signatures necessàries. Estic segur que Castellar estarà com sempre a l'alçada de les circumstàncies" ha afegit. D’altra banda ICV té previst un acte públic a Castellar  amb el promotors de la ILP abans de l’inici de la recollida de signatures per tal de donar difusió a aquesta iniciativa

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada