dissabte, 23 de febrer del 2013

ICV exigeix al Ple que amb caràcter d’urgència aprovi una moció per a demanar que la Policia Local no faciliti cap desnonament al municipi



Els ecosocialistes exigim al Ple de la corporació (PSC, CiU, L’altraveu i PP)  visulitzin la realitat social i no defugin del drama dels desnonaments , aprovant una moció per  a que es desautoritzi l’auxili de la Policia Local en els tràmits judicials de desnonaments al municipi. Segons Martínez responsable d’ICV a Castellar  assegura que aquesta decisió té l'objectiu de "salvaguardar els interessos d'aquells ciutadans que, a causa de la crisi econòmica i altres causes alienes a la seva voluntat, corren risc de perdre el seu únic habitatge" i, per aquest motiu, instem a aprovar una moció per a demanar que  la nostra Policia Local  no faciliti cap desnonament al municipi i  a què no  presti suport als secretaris  judicials  en el llançament de les persones empadronades de la seva residència habitual.

Per ICV la Policia Local de Castellar  no ha d’ésser partícip   davant de casos amb condicions especialment complicades, ja que es poden trobar que  “està ocupada pels seus inquilins, inclosos els menors, que queden en una situació d’absolut desemparament i desprotecció”.

En questa moció es proposa que la Policia Local no participi en cap desnonament, per considerar-los immorals i fruit d’una legislació injusta i inhumana, i en fer un pas més per a no ser còmplices d’aquesta barbàrie que són els desnonaments.

D’altra banda ICV insta al l’Alcalde de Castellar a exigir obertament a l'Estat a una supressió dels desnonaments de la residència habitual al que es puguin acollir tots els col·lectius vulnerables, fins que es promogui una nova normativa hipotecària. Mentre aquest fet no es produeixi, Iniciativa proposa que l'Ajuntament sol·liciti al jutge degà la supressió de qualsevol acte de desnonament, l'assessorament de les famílies afectades i no operar amb entitats bancàries "que promoguin els desnonaments en persones del municipi"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada