dijous, 20 de març del 2014

ICV aposta per una mitjana a la B-124 per a reduir-ne la sinistralitat



L'exdirector del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, és partidari de col·locar-hi també radars en línia.
 
L’exdirector del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha visitat  Castellar convidat per ICV Castellar atèsa l’alta sinistrabilitat de la B-124 amb l’objectiu de fer una anàlisis “in situ” de la via a fi de detectar les seves  mancances i possibles millores per tal de reduir la sinistralitat . Pérez Moya ha dit que la formació ecosocialista “vol seure amb l’Ajuntament per contrastar la informació que tenim sobre usos i el trànsit que suporta aquesta via per poder elaborar una proposta”. El coordinador local d'ICV, Daniel  Martínez, subratlla que "ens calen dades sobre sinistralitat, causa i efecte dels accidents, si són motivats per descuits o si són causat per l’excés de velocitat ...no tenim elements objectius per saber perquè s'està duent aquesta sinistralitat".

En aquest sentit, proposa estudiar la col·locació d’una mitjana que “ajudaria a reduir la velocitat sense caure en la necessitat de la sanció” i el cost de la mesura seria “assumible”. Pérez Moya considera que els radars fixes tenen un “efecte molt nítid en trams però amb carreteres amb sinuositat, cal garantir altres mesures”. Per això, és partidari de col·locar radars en línia, adequats per a trams de risc moderat. “No es tracta tant de sancionar sinó de contribuir a que disminueixin els accidents”.

Per Daniel Martínez cal que més enllà de la proposta del Alcalde de Castellar el socialista Ignasi Giménez de trasllat del radar que actualment hi ha a la B-124 a l'alçada del Punt Blau per reduir la sinistralitat, s’ha de posar sobre la taula qualsevol mesura addicional a la seva nova ubicació com la millora de la senyalització, una millor il·luminació de la via,  i la de col·locar una mitjana de formigó a la via per tal  d’evitar la invasió de la via contraria i minimitzar els xocs frontals i frontals-laterals a la B-124

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada