dilluns, 3 de març del 2014

Més de 780 aturats/es sense prestació es podrien arribar a beneficiar de la RGC a Castellar que actualment s'està tramitant al Parlament.


Segons Diosdado Toledano membre de la Comissió Promotora de la ILP.Renda Garantida Ciutadana que avui ha estat convindat per ICV de Castellar ,  els portaveus del Govern de la Generalitat  han intentat desqualificar davant l'opinió pública el contingut de la RGC recorrent a la mentida i l'exageració grollera. Han difós la falsedat que la RGC facilita que les persones beneficiàries no busquin treball quan la realitat és que no existeix oferta d'ocupació i continua la destrucció de llocs de treball. Ignoren deliberadament que el projecte de llei de RGC estableix l'obligació per a la persona que percep aquesta renda d'acceptar una oferta de treball legal sota pena de perdre la prestació. Han “inflat” el “cost” de la RGC,  e insistit repetidament sobre la “impossibilitat” d'atendre aquest dret en les condicions actuals de crisis, etc. Qüestions a les quals hem donat complerta resposta al llarg de la campanya i en el llibre que hem editat recentment,  ha afegit.

 Per Daniel Martínez responsable dels ecosocialistes a Castellar la pobresa i la desocupació tenen un cost humà, moral, social i també econòmic molt superior del cost de la implantació de la RGC. La lluita contra la pobresa i la desocupació és una tasca urgent, que no admet demora, pel bé dels qui no tenen gens i pel bé de tots. És en aquest sentit que demanem a CiU i PP a nivell local que traslladin als seus grups parlamentaris la necessitat de que es tiri endavant la tramitació de la ILP i que no presentin  cap esmena a la totalitat, un fet que suposaria  posar  pals a les rodes a l’eradicació  de la pobresa, la desocupació, la injustícia i  la desigualtat social, també al nostre municipi.

 Per ICV el deteriorament  de la salut, el risc de caiguda en l'espiral de la marginació, la no utilització dels coneixements i experiències de les persones, els efectes recessius sobre la demanda, té un cost econòmic molt més superior al cost de la implantació de la RGC.

Per finalitzar Diosdado creu que en les condicions de pobresa i desocupació actuals, i  amb una estimació de les persones que es podrien beneficiar de la RGC, es requereixen al voltant de 2.000 milions d'euros anuals per finançar-la a Catalunya. Aquesta quantitat és el 0,96 % del PIB català i una mica més del 5% del seu pressupost autonòmic.

Una gran part d'aquests 2.000 milions retornaria a la societat a través del consum, l'estímul econòmic i els ingressos fiscals. En la mesura que es distribueix al llarg de 12 mesos i que una part de la seva tornada s'efectua immediatament, el seu cost real és finalment menor. Per Diosdado endegar la RGC estimularia la demanda del consum bàsic i la producció de  productes. Generaria ingressos fiscals conseqüència del major consum, impulsaria l'ocupació i tindria efectes beneficiosos per superar la recessió.

 


ICV Castellar del Vallès, 03 de març de 2014

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada