dissabte, 22 de març del 2014

ICV Castellar participa i dona suport a la Marxa de la Dignitat




De forma sintètica, les diferents marxes reivindicaven entre d’altres el no pagament del deute públic il.legítim, aturar les retallades, fer fora els governs de la ‘troika’ i pà, sostre i treball per totes i tots.

A les cinc de la tarda, les sis columnes de manifestants, provinents de tot Espanya, varem convergir  a Atocha, i un cop allà es va recorre  el centre de la ciutat sota el lema "No al pagament del deute. Ni una retallada més. Fora els governs de la troica. Pa, feina i sostre per a tots i totes". ICV Castellar hi era present donant així tot el nostre suport.


Prop de 150 col.lectius han participat  a les Marxes de la Dignitat, una convocatòria organitzada a nivell estatal per tot un col·lectiu d’entitats, partits polítics, sindicats , entre ells ICV , com a crida per a acumular forces i lluitar contra les retallades, els desnonaments, les privtatizacions, l'atur i totes aquelles polítiques neoliberals que minven la qualitat de vida de la classe treballadora i que posen en risc l'estat del benestar. Per Xavier Garcia membre de l’executiva castellarenca i participant de la marxa  “aquesta mobilització de la ciutadania endega   una profunda reflexió per tal d'iniciar veritables accions contra les polítiques neoliberals i proposar i refermar alternatives a les retallades que passen per enfortir el sector públic i nacionalitzar sectors estratègics com la banca o l'energia” ha afegit

Per Goyo Aviles membre de la secció local també present a la marxa “ les marxes han tingut com a objectiu denunciar que el govern del PP, no s’està preocupant de la gent, sinó només dels interessos dels capitalistes; dels interessos dels banquers, de les grans corporacions i de la gran burgesia”, ha afegit. Els governants actuals, ha conclòs, “estan al seu servei, i no estan al servei de la gent que els vota i a qui han de representar”. Per ICV de Castellar la marxa  ha  aportat  “la radicalitat democràtica que és necessària pel canvi”.

Pels ecosocialistes castellarencs hi ha sortides no doloroses per la ciutadania  que el PP no vol aplicar, i que està generant una societat cada vegada més desigual, en què l'estat del benestar costarà molt de recuperar si no és amb la mobilització de tots i totes aquells que desitgem un canvi de rumb.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada