dimecres, 25 de novembre del 2009

EL PSC HA DE FLAGEL·LAR A LA PREMSA INDEPENDENT?


Jo crec que no, i em baso en aquests principis: primer, la democràcia necessita la premsa lliure i la premsa lliure necessita la democràcia; segon, una premsa sense privilegis és la millor forma de mantenir informat al poble, i, tercer, els propietaris d’aquesta premsa independent tenen en les seves mans la responsabilitat de mantenir viva la llibertat d'expressió, que no pot existir en una premsa de propietat de l’equip de govern de torn.

Una altra reflexió, Deu l'home savi servir al rei? La interrogant és plantejada ni més ni menys que per Tomás Moro en un dels capítols centrals d'Utopia, aquest clàssic de la filosofia política del segle XV que descriu com ha d'organitzar-se un Estat perfecte per a aconseguir la felicitat dels seus habitants. Utopia, que etimològicament ha d'entendre's com un lloc que no existeix en cap lloc, és una societat totalitària que busca el benestar de tots, on els ciutadans han renunciat a la seva llibertat i lliurat tots els poders a un Govern il·lustrat.

Si hagués escrit en aquests dies, Moro potser hauria citat com exemples a Castellar o el model de societat que planteja el socialisme del PSC. I, òbviament, hauria formulat el interrogant en paraules més modernes. Ha de servir la premsa independent a la societat civil o a l’equip de govern socialista de Castellar? Deu la premsa servir al poder?

Amb els postulats que defensen els socialistes de Castellar , molts temem que perdre la llibertat en favor d'una unica visió conceptual de la realitat no garanteix el benestar de la societat, la premsa independent té dret a discrepar, coneixent quines seran les conseqüències, o sigui l’escarni per part dels membres d’aquest govern ., "fent el que han fet els socialistes aquesta setmana amb la Forja potser , entre ells creurant tenir la raó absoluta . Però amb l’atac aquesta setmana contra un mitja independent, ten sentit allò que deia Tomás Moro "la major part dels prínceps es dediquen més a estendre el seu poder que a governar bé". A bon entenedor, crec, poques paraules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada