dilluns, 30 de novembre del 2009

UNA MIRADA CRITICA AL PRESSUPOST MUNICIPAL


L’Ajuntament el proper 2010 gastarà uns 27 milions d’euros en fer funcionar el model socialista de municipi, suposant que els tinguessim.D’aquests en destinarà 20.169.173 d’euros només en pagar el que costa la seva administració.Doncs que dels 27 milions que dèiem per a nosaltres queden meys de 7 milions un cop ells s’han quedat la seva part.
Això es reparteix de la forma següent: 9,5 milions paguen els sous de tots els regidors que tenen dedicació exclusiva i parcial (els del govern), els seus càrrecs de confiança. Òbviament també el sou de tots els funcionaris que treballen per a l’administració municipal i que representa una plantilla de 233 persones. I la resta? On van a parar els 10 milions d’euros que falten?
És el que anomenen Compres de béns corrents i serveis. Que és un sac on hi cap de tot. Atencions protocol·làries, els lloguers i manteniments de tots els edificis que té l’ajuntament dispersos per tota Castellar i les factures d’aigua, llum, gas i neteja d’aquests.
També entren en aquest capítol tot el que són els consumibles d’oficina (61.000 euros) quina manera de comprar grapes..., la compra massiva de diaris ( 12.000 euros) Però, quants diaris i revistes compren aquesta gent? Tant temps de lectura tenen? , la publicitat institucional (160.000 euros), el consum telefònic ( 82.000 euros) … En definitiva, tot allò que necessita una administració local per funcionar, segons el nostre govern de torn esclar...
Quan es juga amb els números sempre hi ha qui diu que la demagògia és fàcil i que el que diu ICV és demagogia talibana i no sabem quantes bagenades. Però el cert és que estem fent servir els seus números, no els nostres. I la seva informació és limitada, ja que si entréssim en els conceptes de cada partida, encara podríem afinar més tot un regitzell d’euros en concepte ( despeses varies) un exemple Despeses Varies Joventut (97.000 euros ) que significa varies, algú ens ho pot dir? , o Despeses Varies Igualtat (41.000 euros), no es pot ser mes explicit quan parlem d’aquests imports?
Podríem seguir fins cansar-nos però no cal. El que sí que és necessari és que algú posi una certa racionalitat, un cert criteri i endreci d’un cop aquesta administració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada