dimecres, 30 de juny del 2010

ICV vol que es creï un Consell Assessor d’Urbanisme per ampliar la participació en la política territorial de Castellar


ICV reclama la creació d'un Consell Assessor d'Urbanisme per ampliar la participació en la política territorial del municipi. Els ecosocialistes consideren que cal un organisme d'aquest tipus per millorar la transparència i per coordinar millor els diversos projectes.

"La Llei d'Urbanisme de Catalunya vigent, aprovada amb el Decret Legislatiu 1/2005 de 26 de juliol i el seu Reglament, aprovat per Decret 305/2006, de 18 de juliol, regula aquest instrument de reforç de la participació en matèria urbanística a l'àmbit local. Es tracte dels consells assessors urbanístics, que es poden constituir voluntàriament pels Ajuntaments i obrir una via complementària de participació, de caràcter més especialitzat i tècnic, com a òrgans locals de caràcter informatiu i deliberatiu, als efectes de garantir i fomentar els drets d'iniciativa d'informació i de participació de la ciutadania en els processos urbanístics de planejament i de gestió

Els ecosocialistes faran arribar a l'oposició un model de moció per reclamar la creació d'un Consell Assessor d'Urbanisme, Medi Ambient i Política Territorial. Des d'ICV consideren que les entitats ciutadanes, empresarials, grups municipals, sindicats, grups de defensa del territori i molts altres han de participar en la presa de decisions sobre la planificació territorial. A més, segons la responsable d'Iniciativa, Eva Clariana , el Consell és especialment necessari en aquesta època per contrarrestar la desconfiança que separa la ciutadania i les institucions, protagonistes de diversos escàndols urbanístics. Per Clariana, la transparència i la participació són les millors alternatives.

El Consell Assessor serviria també per coordinar millor les diferents obres que es duguin a terme . A curt termini arran de l'anunci de l'Alcalde de Castellar sobre que s' obri el debat de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbanística, aquell consell ha d'ésser el vehicle per aconseguir el màxim consens possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada