dimarts, 1 de juny del 2010

370 municipis superan el llistó de 1.000 euros per habitant en deute, entre ells Castellar




D’un total de 8.016 municipis de té Espanya, el nostre municipi està en la llista dels 370 municipis que superen el llistó de 1.000 euros per habitant, per ser més exacte estem a 1011 euros per habitant.
Per sorpresa de tots l'equip de govern va donar compte en l'últim ple de la liquidació del pressupost de l'any passat. El resultat del romanent de tresoreria per despeses generals és de 567.625 euros negatius, cosa que significa un dèficit de més de mig milió d'euros.
Recordem que l'Ajuntament va tancar el passat exercici 31/12/2009 amb un deute bancari de 23,44 milions d'euros, quantitat que ens ha situat com un dels més endeutats de la comarca del Vallès Occidental, d’acord amb les dades publicades pel Ministeri , el que significa que amb una població de 23.176 habitants estem a un deute per habitant de 1011 euros. Per a corregir els romanents de tresoreria negatius l'Ajuntament va aprovar un pla de sanejament financer que ha de pretendre corregir el desequilibri. Una situació que implica que el consistori no podrà concertar operacions de crèdit a llarg termini sense la prèvia autorització de la Generalitat.
Però el nostre equip de govern segueix amb la seva política de dispendi econòmic, contractant a dojo personal per a l’ajuntament, i fent-se càrrec de despeses que hauria d’assumir la Generalitat, com el milió d’euros per a l’ampliació del CAP, diners que no tenim, i que el nostre Alcalde s’ha compromès a avançar a fi que comencin dites obres.
Miri senyor Ignasi, enlloc de fletar autocars a fi que els nostres avis es passegin per la geografia catalana, l’instem a que organitzi autocars per tal d’anar tots plegats a la seu del Departament de Sanitat a fi que prioritzin aquesta inversió pública, i no sigui objecte de retallada en polítiques socials. Les nostres finances no poden ara per ara assumir aquesta despesa, una despesa que no ens correspon i que vostè fa com a seva sense tenir les garanties que el proper govern de la Generalitat complirà. Per cer,t té present que tenim un Pla de Sanejament que complir, que vol que la Generalitat ens obligui a fer-ne un altre perquè els objectius no s’han complert?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada