dilluns, 21 de juny del 2010

LA REFORMA LABORAL DEL GOVERN ZAPATERO ÉS PROFUNDAMENT DE DRETES




ICV qualifica "d'impressionant" que el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho hagi dit que la reforma laboral no serveix per crear ocupació.

Per què serveix doncs la reforma laboral ? Per abaratir l'acomiadament.
Des d'ICV ens mostrem en contra de la tramitació d’urgència de la reforma laboral, com ha acordat el PSOE amb CIU i PP. La tramitació ha de ser l'ordinària perquè hi hagi espai per escoltar a l'esquerra i als sindicats.

Sense cap tipus de dubte abans de la Reforma Laboral, cal afrontar la Reforma del Sistema Financer i la Reforma del Sector Energètic, perquè, només així, s'iniciarà el camí cap el canvi de model econòmic imprescindible per sortir de la crisi i crear ocupació.

La Reforma Laboral que planteja el Govern "es una Reforma Laboral de dretes", ja que s'acosta força molt a les propostes de la patronal CEOE.

L'objectiu de la Reforma Laboral no pot ser facilitar i abaratir l'acomiadament (ampliant les causes econòmiques que el poden justificar, carregant 8 dies a les espatlles del FOGASA o generalitzen el contracte de 33 dies) o deixant molt de marge per a la pressa de decisions unilaterals per la part empresarial.

- ICV s’oposa a una Reforma Laboral que:

- Afavoreix, clarament, els interessos empresarials, abaratint els acomiadaments i ampliant les causes que el justifiquen com a procedent.

- Va en detriment dels drets dels treballadors/es, no solament perquè els exposa més a l’acomiadament, si no també perquè, obra la porta a decisions unilaterals, per part de l’empresa, en temes com la retribució, la jornada laboral, els horaris,...

- Reduirà, notablement, el superàvit i el Fons de Reserva de la Seguretat Social, cosa que serà utilitzada pel Govern, per argumentar la Reforma de les Pensions (67 anys, increment de la base de càlcul,...).
- Representa un nou menyspreu pels serveis públics, apostant per una major privatització dels serveis públics d’ocupació.

- Converteix la tasca de “oferir i trobar feina” en un negoci, cosa que anirà en detriment dels treballadors/es, que seran els qui paguin el cost del “servei” que facin les agències de col•locació privades amb ànim de lucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada