diumenge, 31 d’octubre del 2010

avui he descobert electoralia.cat




Què és electoralia i com funciona?Com funciona electoralia?

electoralia.cat és el primer portal en català dedicat única i exclusivament l’àmbit polític i que neix, a més, en un període electoral. Es tracta d’ un web de captació de dades en temps real de tot allò que està passant al voltant de les eleccions i a la xarxa, amb un punt d’ anàlisi i contextualització d’ aquestes mateixes dades que el portal s’ ha encarregat de captar, organitzar i jerarquiztar.

electoralia rastreja en temps real més de 500 blocs especialitzats, webs de mitjans de comunicació (generalistes i especialitzats), la xarxa social Twitter i diferents canals de Youtube i mostra tota la informació relacionada amb les eleccions als usuaris del lloc, sense filtres i en temps real. El motor de cerca, a més, jerarquitza i prioritza aquests continguts en funció de la seva rellevància qualitativa (paraules clau, focus d’atenció) i quantitativa (comentaris, RT, respostes, visites i visionats).

Tecnològicament s’han definit una sèrie de paraules clau que l’eina rastreja. El pas següent és replicar els continguts associats a aquestes paraules dins electoralia.

Els continguts es poden visualitzar en dos nivells. Un nivell principal o destacat en el qual es mostraran els continguts amb un major nombre de comentaris i interaccions d’usuaris a la xarxa; i un segon nivell on es veuran tots els continguts de la xarxa a temps real, com si fos el time line de Twitter.

Avui ja he vist arribar a través d'aquesta web les primeres visites des d'aquesta pàgina, molt interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada