divendres, 17 de desembre del 2010

Amics per sempre?


El passat dia 25 de novembre van ser publicades al BOP les bases de selecció per proveir les places vacants de la nostra corporació d’acord amb l’oferta publica d’ocupació publicada al DOGC 5651 de 16/06/2010.

El que més ens sobte són els temaris generals per les places del Grup A1 amb un total de només 15 temes. Després d’analitzar el temes veiem manca de coneixements per part d’aquests tècnics en certs aspectes administratius bàsics per desenvolupar tasques de tècnics d’alta qualificació a la corporació.

Temes que obvia aquest simulacre de temari general elaborat per la corporació:



· Les Corts Generals. Composició, organització i atribucions del Congrés dels Diputats i del Senat. El Defensor del Poble. El Govern: funcions, designació i remoció del Govern i del president. Relacions amb les Corts General.

· El Tribunal Constitucional: composició i competències. Processos. El poder judicial: funcions i principis. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

· La província en el règim local. Competències. Altres entitats locals. Mancomunitats. Agrupacions. Entitats d'àmbit territorial inferior al municipi.

· L'organització territorial de l'Estat: les comunitats autònomes. Constitució i competències. Vies d'accés a l’autonomia.

L'Administració institucional i corporativa a Catalunya. Els organismes autònoms. Els col·legis professionals.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya; estructura, contingut essencial i principis fonamentals. Els procediments de reforma.

Competències de la Generalitat de Catalunya: exclusives, de desenvolupament legislatiu i executives.

El Parlament de Catalunya; composició, organització i funcions. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes.El Consell Consultiu.

Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Revocació dels actes administratius. Els recursosadministratius: objecte i classes. Les reclamacions prèvies a l'exercici d'accions civils i laborals.

La jurisdicció contenciosa administrativa: concepte i naturalesa. El recurs contenciós administratiu: les parts. Actes impugnables.

La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. L'acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

Patrimoni de les administracions públiques; concepte, naturalesa i classificació. Les prerrogratives de l’Administració; afectació, mutació i adscripció. Adquisició i defensa del patrimoni. Ús i explotació; els negocis jurídics patrimonials.



Respecte a la plaça de tècnic/a superior de premsa amb un total de 40 temes veiem moltes mancances amb aspectes que després duplica la plaça de tècnic/a de grau superior de disseny gràfic doncs els coneixements d’aquest últim han de ser assolits pel primer, un bon exemple el tenim amb la plaça convocada avui mateix per l’ajuntament de Sant Quirze del Vallès sobre una plaça de tècnic superior de premsa tot just la mateixa que convoca el nostre ajuntament, mentres l’ajuntament de Sant Quirze presenta un temari específic de 53 temes el nostre Ajuntament talla a 40 temes i obvia temes tant importants per a un tècnic A1 com els següents:



· La fotografia: el llenguatge fotogràfic. La fotografia en el disseny gràfic i la publicitat.

· La Percepció visual. Percepció de la forma, el color, l'espai i el moviment

· Disseny gràfic i comunicació visual. El llenguatge icònic i la cultura de masses. La sociologia i la psicologia de la imatge.

· El disseny gràfic i la societat. La influència social del disseny. Ètica professional. Consideracions sobre ecologia i medi ambient.

· Organització, planificació i gestió total d'un projecte de disseny gràfic.

· Preimpressió: fotomecànica, sistemes de captura d'imatges.Tipus d'originals i la seva incidència en la reproducció. El procés de digitalització.

· Preimpressió: arts finals, llenguatge PostScript, sistemes de trames i tipus de tramats. Sistemes de sortida. Gestió i control de color. Formats d'arxiu. Separació de tintes. Sistemes de preimpressió. Revisió i correcció de proves.

· La reprografia i els sistemes de reproducció i impressió no convencionals: Sistemes sense planxa, fotocopiadores i impressores, impressores de gran format i impressió digital.

· El paper i les tintes. Tipus i característiques. Formats de paper. Altres suports gràfics. Tipus de tintes, pigments aglutinants i vernissos.

· Programari de dibuix vectorial. Mètodes de treball i operacions habituals. Formats d'arxiu. Dispositius de sortida.Creació i gestió de fonts tipogràfiques.

· Programari de maquetació. Mètodes de treball i operacions habituals. Formats d'arxiu. Dispositius de sortida. Gestioó de fonts tipogràfiques.

* Programari de dibuix bitmap. Resolució i tractament de la imatge. Formats d'arxiu. Dispositius d'entrada i sortida.

El que ens manifesta aquest fet és que d’altres ajuntaments amb un tècnic A1 tenen a un treballador municipal polifacètic per a desenvolupar tasques anàlogues i complementaries a un simple cap de premsa, aquí a Castellar hem de crear dues places pel mateix concepte amb el sobrecost econòmic que això comporta. Algú es pot pensar que tot és fruït d’una simple casualitat, però des de la nostre modèstia creiem que hi ha una intencionalitat clara de duplicar places amb el cost que comporta pel Capítol I, per a beneficiar a no sabem qui.



Anirem profunditzan en aquest aspectes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada