diumenge, 5 de desembre del 2010

ICV presenta al·legacions a les OOFF per demanar la congelació de taxes i impostos pel 2011


ICV de Castellar del Vallès , ha presentant al•legacions a l'acord de ple del 09novembre en el què s'incrementaven taxes i impostos en un 2,4 per cent. Des dels ecosocialistes el què es reclama és que l'equip de govern de PSC congeli finalment la imposició local de cara a l'any que ve, atenent a la situació de vulnerabilitat econòmica que viu gran part de la ciutadania de Castellar, i motivada també aquesta demanda per ser Castellar un dels municipis amb una de les pressions fiscals de les més altes del Vallès Occidental.

La responsable dels ecosocialistes a Castellar Eva Clariana ha manifestat que que davant l’aprovació inicial de les Ordenances Fiscals pel proper any, aprovades per l’equip de govern del PSC i amb l’abstenció d’ERC, CiU i l’Altraveu, cosa que ha possibilitat que s’aprovés inicialment un increment de la imposició local pel proper any del 2,4%, fa palés que aquestes ordenances denoten la manca de sensibilitat per part de l’equip de govern vers la situació econòmica de moltes famílies i demana que en lloc d’aplicar una fiscalitat lineal com és aplicar increments en funció de l’IPC s’aposti per una de progressiva en funció de la capacitat de renda de les famílies.


Per ICV augmentar la pressió fiscal en aquests temps de crisi seria collar encara més a les famílies que estan passant per veritables problemes per tirar endavant, sent la intenció precisament d’ICV el contrari, intentar alleugerar en la mesura de les nostres possibilitats a la ciutadania.

No podem oblidar que el criteri més estès entre els Ajuntaments, durant els darrers anys, ha estat proposar increments de la tributació local en base a la previsió d’increment de l’IPC. En els darrers mesos l’IPC s’ha mogut en termes positius, entorn a l’ 1,8 o 1,9% i es preveu es mantingui en xifres properes al 2% d’aquí a final d’any. Tot i això, com diem, ICV no creu aconsellable apostar com ho ha fet el nostre municipi , per pujades significatives de la tributació local pel 2011 , en aquest cas un 2,4% sobre taxes e impostos , sobretot si aquests increments tenen un efecte lineal (és a dir, tracten a tothom per igual, independentment de les seves circumstàncies personals i familiars).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada