diumenge, 26 de desembre del 2010

ICV insta a l’ajuntament a través del Pla de Mobilitat Urbana a implantar “electrolineres” a Castellar



Castellar del Vallès es troba en procés d’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana (PMU). Des d’ICV hem fet arribar a la corporació la nostra proposta d’objectius a prioritzar en l’elaboració d’aquest Pla de Mobilitat Urbana.

Vista la primera acta de la Taula de la Mobilitat celebrada el 13 de desembre, on s’evidenciava una manca de definició sobre aquest aspecte pels tècnics encarregats de la seva elaboració, els ecosocialistes hem fet arribar mitjançant registre d’entrada a la coorporació les nostres aportacions al PMU de Castellar en aquest aspecte.
Ara ningú pot negar que es grans marques d'automòbils treballen a ple rendiment per a posar en el mercat models de cotxes elèctrics: nets, ecològics i energèticament més sostenibles. El problema serà on repostar a Castellar, en aquest sentit requerim que per part de l’ajuntament es comenci a treballar per disposar d’instal•lacions adequades per a la seva recàrrega en l’espai públic. És per aquest motiu que cal establir una quota de places d’aparcament pels vehicles elèctrics, tant en els aparcaments públics, com també en les zones d’aparcament en calçada. Aquestes places haurien de disposar de la infraestructura necessària per poder carregar les bateries dels vehicles mentre aquests estan estacionats. També caldria començar a establir mesures de coordinació amb agents privats per tal que es puguin instal•lar també aquest punts de recàrrega a aparcaments de les mitjanes superfícies del municipi. Sense cap tipus de dubte aquesta aposta contribuiria significativament en la disminució dels efectes del transport sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones.
Cal fer esment que Castellar és un punt de pas de molts vehicles i un dels pocs municipis on es poden trobar fins a cinc benzineres de diferents empreses de subministrament de carburants.
Per la responsable dels ecosocialistes a Castellar , Eva Clariana , és necessari que aquests punts de recarrega estiguin en el carrer perquè «es visualitzin: el vehicle elèctric és una alternativa eficaç, però perquè sigui real necessita incentius». Per aquest motiu cal avançar-se abans fins i tot que hagi demanda: que quan els ciutadans comencin a comprar-se cotxes elèctrics, tinguin «electrolineres» on repostar. «Que sigui cada vegada més fàcil trobar punts de recarrega, o donar per fet que una nova instal•lació ha de contar amb aquestes prestacions», afegeix.
.
Davant d'aquesta fet l'Ajuntament i les empreses privades ja han de començar a treballar i aprofitar el Pla Movele del Ministeri d'Indústria, per tal que sigui una realitat aquesta proposta, quan ja a hores d'ara ja estem detectant la necessitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada