dimarts, 1 de febrer del 2011

ICV de Castellar proposa que l’Ajuntament doni prioritat a les PIMES i autònoms


La crisi econòmica actual malmet de manera molt especial al sector dels treballadors autònoms i es que el total de baixes en el Regim Especial de Treballadors Autònoms de la Seguretat Social durant el 2010 a tota Catalunya ha estat de 10.615.

Si bé és cert que els ecosocialistes estem en contra de la concessió a tercers de tasques que pot desenvolupar l’ajuntament, hi ha d’altres concessions administratives que l’ajuntament pot donar a empreses a fi que aquestes realitzin un servei o treball a la corporació, en aquesta legislatura han estat més de 40 els contractes d’obres i serveis que l’ajuntament de Castellar ha ofert a empreses, el que no hem vist és que l’Ajuntament de Castellar reservés un cert número d’aquestes adjudicacions amb l’inclusiu de clàusules socials en els contractes i licitacions amb la finalitat de mantenir l'ocupació i millorar la seva qualitat.

Cada dia es fa més imprescindible prendre mesures serioses, cadascun des de les seves competències i responsabilitat per fer front a la manifesta i sostinguda destrucció d'ocupació, que acaba afectant a tots, també a l nostre municipi.
Es per això que des d'ICV de Castellar es proposa que el consistori reservi el 25% de les licitacions l'import de les quals en despeses de personal superi el 50% del valor total del contracte a empreses amb menys de 20 treballadors . Una mesura que pretén garantir un nivell d'activitat econòmica a la petita i mitjana empresa que constitueix un dels ancoratges de l'ocupació al nostre municipi i a la comarca del Vallès Occidental.

"Volem una aposta clara i decidida per part de l'administració local que ha de `passar pel suport a les pimes i autònoms, veritables motors de l'ocupació. En moments de crisis cal recuperar i consolidar els ràtios d'ocupació i benestar aconseguits en el municipi, una mesura que ha d'anar acompanyada pel compliment la nova llei de morositat vigent des de Juny, una llei burlada fins ara per el consistori de Castellar tant reclamada per les petites i mitjanes i autònoms", a afegit la responsable dels ecosocialistes Eva Clariana.

Per tot això, ICV insta a l'Ajuntament al fet que adopti aquestes mesures per sostenir un dels sectors econòmics més assetjats pel descens de la capacitat de consum i el descens de l'activitat econòmica

ICV Castellar del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada