dilluns, 21 de febrer del 2011

ICV es proposa soterrar progressivament les línies aèries de baixa tensió del centre urbà de Castellar



Els ecosocialistes es posen com a objectiu signar un conveni amb Endesa a fi que es comenci en la propera legislatura la retirada progressiva de les línies elèctriques aèries del centre urbà. Aquests treballs han de formar part de la voluntat de renovació de part de la xarxa elèctrica de baixa tensió que pretén dur a terme ICV una vegada arribi a la corporació, per tal de millorar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric dels clients del centre urbà de Castellar.
Aquesta actuació ha de consistir a renovar les línies aèries convencionals suportades per línees aèries trenades posades sobre façana per una línia elèctrica amb cables subterranis que s’aprofitarien per a la implantació de punts de recarrega a la via pública per a vehicles elèctrics.
Eva Clariana cap de llista d’ICV a les properes eleccions municipals ha manifestat que aquesta aposta ha de significar la reducció de l'impacte visual de les infraestructures al nucli urbà i, al mateix temps, millorar la qualitat del subministrament, amb la dotació de les últimes tecnologies que hi ha al mercat de forma gradual.
D’altra banda els ecosocialistes recorden que la recomanació del soterrament de les línies de baixa tensió està recollit en Pla de l’energia de Catalunya en l’horitzó de l’any 2010, objectius en aquest cas no s’han assolit per l’ajuntament, que en cap cas s’ha plantejat aquesta legislatura el soterrament o desplaçament de les línees aèries de la zona urbana de forma progressiva.
D’altra banda tot i que les efectes dels camps electromagnètics en els éssers humans encarà no són del tot demostrables científicament parlant, el que si que podem afirmar és que en una línia subterrània el camp elèctric queda apantallat i no s’emet a l’exterior i, per tant, aquest aspecte és més favorable que en una línia aèria. A més a més, el camp elèctric es pot aïllar, i a l’interior d’habitatges propers a les línies és pràcticament nul

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada